Voorspelling Australië – Denemarken: gaan Scandinaviërs alsnog door?

Australië - Denemarken - TOTO

Zoals de stand nu is in Poule D zou Australië samen met Frankrijk naar de volgende ronde gaan. Maar de Socceroos zijn nog allerminst zeker van een vervolg van het WK. Het speelt de laatste groepswedstrijd namelijk tegen Denemarken. Verslaan zij Australië, dan zijn de Denen alsnog door.

Australië – Denemarken
Groep D WK 2022
30 november 2022
16.00 uur,
Al Janoubstadion, Al Wakrah

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Dat Australië nog in de race zou zijn voor een ticket naar de achtste finale is al een winst op zich. In een poule met regerend wereldkampioen Frankrijk en Denemarken (halve finalist EK) zou de ploeg van bondscoach Graham Arnold alleen maar mogen dromen van de knock-outfase. Maar Australië heeft tot nu toe het ‘geluk’ dat de Denen matig presteren. Tegen Tunesie werd het een saaie 0-0. Van de Fransen verloor de nummer tien van de FIFA-ranking met 2-1, nadat Denemarken datzelfde Frankrijk eerder dit jaar juist twee keer had verslagen. Dankzij de 0-1 zege op Tunesië staat Australië op drie punten, de mannen van succescoach Kasper Hjulmand hebben er één. In principe zou een overwinning voor Denemarken genoeg zijn, op de voorwaarde dat de Tunesiërs niet winnen van Les Blues. Dat laatste lijkt ons onwaarschijnlijk. Een Deense driepunter ligt wel voor de hand.

WEDTIP
Denemarken wint en beide teams scoren > 3,37

Kijken we naar de laatste acht interlands van Denemarken, dan valt op dat er zelden op los wordt gescoord. In die reeks maakte Danish Dynamite maximaal twee goals per wedstrijd. Een belangrijke oorzaak daarvan is dat op dit moment geen enkele spits de absolute topvorm heeft. Bij de helft van de laatste acht wedstrijden van Denemarken stond een 2-1 uitslag op het scorebord (twee keer winst, twee keer verlies). Het zou ons niet verbazen als het duel met Australië dezelfde uitslag krijgt.

WEDTIP
Denemarken wint met 2-1 > 7,25

Waar kun je Australië – Denemarken zien op tv?

De WK-wedstrijd tussen Australië en Denemarken is woensdagmiddag vanaf 16.00 uur live te zien op NPO 1 en NOS.nl.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?