Met nog drie speelrondes te gaan nadert de Eredivisie het kooppunt. Nog altijd geniet koploper Ajax vier punten voorsprong op nummer twee PSV. Dat zou zondag zomaar anders kunnen zijn, want voor de Amsterdammers wacht de altijd lastige uitbeurt bij AZ. Maar de Alkmaarders zijn naarstig op zoek naar de juiste vorm. Het belooft daarom een interessante derby te worden!

AZ – Ajax
Eredivisie
8 mei 2022
14.30 uur, AFAS Stadion, Alkmaar

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

Na talloze ondermaatse wedstrijden verscheen er bij Ajax afgelopen weekend weer een klein beetje kleur op de wangen. Met ‘ouderwets’ combinatievoetbal kreeg de regerend landskampioen tegen PEC Zwolle het publiek weer op de banken in de Johan Cruijff Arena. De vraag is of Ajax dat ook op de mat kan leggen als het een betere tegenstander treft. AZ-uit is dan een goede test. Alleen is de vorm bij de Alkmaarders al even zoek. De ploeg van Pascal Jansen boekte slechts twee zeges in de laatste zes Eredivisiewedstrijden en moet serieus vrezen voor mislopen van een rechtstreeks Europees ticket, want de vijfde plek waar het nu staat betekent play-offs. Conclusie, AZ ‘heeft het’ nu niet, en daarom zien wij Ajax wel winnen in het AFAS Stadion.

WEDTIP
Ajax wint en Under 3,5 goal > 2,57

Die ‘Under 3,5 goal’ hebben wij niet zomaar uit de lucht gegrepen. In de laatste acht confrontaties tussen AZ en Ajax werd er nooit meer dan drie keer gescoord. Er was nog iets opvallends in die acht wedstrijden; vijf keer stond er bij rust een 0-0 op het scorebord. Als er ook zondag na 45 minuten nog niet is gescoord, staat daar een quotering van 2,65 tegenover. Durf jij daarop in te zetten?

WEDTIP
Aantal goals eerste helft: 0 > 2,65

Waar kun je AZ – Ajax zien op tv?

De wedstrijd tussen AZ en Ajax is zondagmiddag vanaf 14.30 uur te zien op ESPN 2. De voorbeschouwing begint om 13.30 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots