Voorspelling AZ – Ajax: zeven op rij voor de landskampioen?

AZ - TOTO

Ajax kon niet beter beginnen aan dit Eredivisieseizoen. Uit de eerste zes wedstrijden haalde de regerend landskampioen met achttien punten de volle buit. Daarbij moet gezegd worden dat Ajax niet de sterkste tegenstanders trof. Het uitduel met AZ gaat de eerste echte test worden. Check hier onze voorspellingen en wedtips voor AZ – Ajax!

AZ – Ajax
Eredivisie
18 september 2022
16.45 uur, AFAS Stadion, Alkmaar

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Het is de vraag of AZ daadwerkelijk een lastige horde gaat vormen voor Ajax. De ploeg van Pascal Jansen begon nog voortvarend aan de competitie met drie zeges op rij. Maar in de laatste drie wedstrijden kwamen de Alkmaarders twee maal niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen respectievelijk NEC en FC Twente. Doordeweeks won AZ weliswaar met 4-1 van het ‘nietige’ FC Vaduz in de Conference League, maar die overwinning werd pas in blessuretijd definitief veiliggesteld. Ajax zal met een stuk meer vertrouwen aan de aftrap staan. De mannen van Alfred Schreuder hadden bij Liverpool namelijk lange tijd uitzicht op een punt, tot Joël Matip een minuut voor tijd de winnende 2-1 binnen knikte. Daarnaast verloor AZ al vier keer op rij in eigen huis van de Amsterdammers. Wij denken dat het zomaar eens een makkelijke middag kan worden voor Ajax.

WEDTIP
Ajax wint met handicap -2 > 4,95

Met vijf doelpunten in vier wedstrijden is Mohammed Kudus de laatste weken dé man bij Ajax. Van origine is de Ghanees middenvelder. Schreuder zag in de voorbereiding op dit seizoen een ‘valse’ spits in Kudus. Een rol waar hij even aan moest wennen. Inmiddels heeft de international zich die positie helemaal eigen gemaakt, getuige al die goals. Wij geloven wel in wéér een doelpunt van Kudus. Een hele lekkere quotering voor als hij tegen AZ de laatste van de wedstrijd maakt.

WEDTIP
Kudus scoort laatste doelpunt van de wedstrijd > 7,00

Waar kun je AZ – Ajax zien op tv?

De wedstrijd tussen AZ en Ajax is zondagmiddag vanaf 16.45 uur te zien op ESPN 2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.

Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?