Voorspelling AZ – Celtic: kan het nog voor de Alkmaarders?

Pascal Jansen AZ - TOTO

In de play-offs voor de groepsfase van de Europa League staat AZ voor de lastige taak de 2-0 nederlaag in Schotland tegen Celtic weg te poetsen. Maar in het voetbal zijn kleine wonderen nooit ver weg!

AZ – Celtic
Voorronde Europa League
26 augustus 2021
20.15 uur, AFAS Stadion, Alkmaar

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

Hoewel AZ dus met een 2-0 nederlaag huiswaarts keerde, was Jansen na afloop niet helemaal ontevreden. De trainer zag met Calvin Stengs, Myron Boadu en Marco Bizot drie van zijn belangrijkste spelers van vorig seizoen vertrekken en een vierde, Owen Wijndal, staat geblesseerd langs de kant. Maar in Glasgow liet het nieuwe AZ bij vlagen zien mee te kunnen met het niveau van Celtic, en creëerde het een aantal goede kansen. Het was via Vangelis Pavlidis, de van Willem II overgekomen vervanger van Boadu, zelfs dicht bij de openingstreffer, maar de Griek raakte de paal. Maakt Pavlidis nu wel de openingstreffer en wint AZ? Een mooie quotering van 8,50 is voor jou!

WEDTIP
Pavlidis scoort 1e goal en wint > 8.50

Maar eerlijk is eerlijk; AZ is dan misschien licht favoriet om in eigen huis te winnen van Celtic, maar voor plaatsing voor de groepsfase zijn de Alkmaarders allerminst de favoriet. Het zal drie keer moeten scoren om de Schotten in de reguliere speeltijd uit te schakelen en dan mag het geen tegendoelpunt krijgen. Vooral dat laatste zal een lastige klus worden. Celtic scoorde dit seizoen in alle negen officiële wedstrijden dat het speelde en maakte er in die wedstrijden in totaal 27. Aanvaller Kyogo Furuhashi maakte in de heenwedstrijd de 1-0 voor Celtic en scoorde al zes keer dit seizoen. Dompelt de Japanner AZ opnieuw in rouw? Je verdubbelt er ruim je inleg mee.

WEDTIP
Fukuhashi scoort een doelpunt > 2.50

Waar kun je AZ – Celtic zien op tv?

De wedstrijd AZ – Celtic is net als de heenwedstrijd niet live te zien op tv. Het duel is wel via de Facebook-pagina van AZ te bekijken.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

HOE WERKT TOTO? ZET IN & WIN!