Voorspelling AZ – FC Vaduz: Alkmaarders krijgen Europese sensatie op bezoek

AZ - TOTO

Een club uit een dwergstaat in het hoofdtoernooi van een Europese competitie; het komt zelden voor. FC Vaduz uit Liechtenstein is daar een uitzondering op. Het versloeg in de voorrondes van de Conference League onder meer Konyaspor en Rapid Wien. En in de eerste groepswedstrijd werd Apollon op een knap gelijkspel gehouden. Moet AZ de borst natmaken?

AZ – FC Vaduz
Groepsfase Conference League
15 september 2022
18.45 uur, AFAS Stadion, Alkmaar

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

In de Conference League komen we clubs tegen uit Armenië, Letland en Kosovo, maar de opvallendste naam is toch wel Vaduz uit de gelijknamige hoofdstad van Liechtenstein. Omdat het vorstendom geen eigen competitie heeft, mag Vaduz al jaren meedoen in de Zwitserse competitie. Daarin komt het uit op het tweede niveau. Hoe kan de club zich dan voor Europees voetbal plaatsen? Liechtenstein heeft namelijk wel een bekertoernooi. Omdat Vaduz die beker eigenlijk altijd wint, stroomt het al jaren in bij de voorrondes van Europese toernooien. Nu wist Vaduz het dus zelfs te schoppen tot de groepsfase. Konyaspor is niet zomaar een tegenstander die het uitschakelde, want die club is koploper in Turkije. Het is dus niet gezegd dat AZ donderdag zomaar met dikke cijfers wint. Onze voorspelling is een kleine zege.

WEDTIP
AZ wint met 2-0 > 6,00

In de voorrondes was hij al vier keer trefzeker. Ook in de eerste poulewedstrijd tegen Dnipro-1 bewees Dani de Wit een belangrijke schakel te zijn voor AZ. De aanvallende middenvelder maakte tegen de Oekraïense formatie het enige en dus winnende doelpunt. Het is dus niet ondenkbaar dat De Wit ook in het duel met Vaduz tot scoren komt. Lukt hem dat met z’n hoofd? Dan kun jij vijf keer je inleg terugverdienen!

WEDTIP
Dani de Wit scoort kopgoal > 5,00

Waar kun je AZ – FC Vaduz zien op tv?

De wedstrijd tussen AZ en FC Vaduz is donderdag vanaf 18.45 uur live te zien op ESPN.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO?