AZ – Gil Vicente: neemt AZ ook tegen Portugezen thuis afstand?

AZ - TOTO

AZ lootte met Gil Vicente een Portugese tegenstander in de play-offs van de Conference League, en kan zo goede zaken doen voor het Nederlandse voetbal. Maar in Alkmaar zullen ze toch vooral gewoon bezig zijn met het behalen van de groepsfase van het toernooi, en in de thuiswedstrijd kan AZ het verschil donderdagavond al maken!

AZ – Gil Vicente
Play-offs Conference League
18 augustus 2022
21.00 uur, AFAS Stadion, Alkmaar

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

Het verschil in de thuiswedstrijd maken deed AZ ook in de vorige ronde tegen Dundee United. Uit werd teleurstellend met 1-0 verloren, in Alkmaar liet de ploeg van Pascal Jansen weinig heel van de arme Schotten. Na een ruststand van 6-0 werd het uiteindelijk 7-0. Een uitslag die indruk gemaakt zal hebben bij Gil Vicente. De ploeg uit het noorden van Portugal beleefde vorig seizoen de beste jaargang ooit en plaatste zich voor het eerst in de bijna 100-jarige geschiedenis van de club voor Europees voetbal. Dat succes dankte het voor een groot gedeelte aan de Braziliaan Samuel Lino, die veertien keer scoorde en vijf assists gaf. Het leverde de aanvaller een transfer naar Atlético Madrid op. Een forse aderlating voor Gil Vicente, dat weliswaar Riga FC uitschakelde in de vorige ronde maar in eigen land al in de tweede wedstrijd van het seizoen een pijnlijke nederlaag bij Arouca leed, dat vorig seizoen zich maar net wist te handhaven. AZ kan zichzelf donderdag een goede dienst bewijzen door alvast afstand te nemen van Gil Vicente.

WEDTIP
AZ wint met handicap -2 > 4.00

 

Waar kun je AZ – Gil Vicente zien op tv?

De wedstrijd tussen Fiorentina en FC Twente is donderdagavond vanaf 21.00 uur live te zien op RTL 7. De voorbeschouwing begint een halfuurtje eerder.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

 

HOE WERKT TOTO?