Voorspelling AZ – Lazio Roma: thuisploeg op drempel van kwartfinales

AZ - TOTO

Voor AZ is een gelijkspel tegen Lazio Roma genoeg om de kwartfinales van de Conference League te bereiken. Want vorige week won de formatie van Pascal Jansen verrassend met 1-2 in Italië. De opdracht lijkt eenvoudig, maar Lazio is niet voor niks de nummer drie van de Serie A. Weet AZ stand te houden?

AZ – Lazio Roma
Conference League
16 maart 2023
21.00 uur, AFAS Stadion, Alkmaar

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

In Stadio Olimpico leek er geen vuiltje aan de lucht voor Lazio. Pedro had de thuisploeg na achttien minuten op een verdiende 1-0 voorsprong gezet. Een tweede goal hing in de lucht. Maar na een half uur wist AZ zich opeens op te richten. Dat resulteerde vlak voor rust in de gelijkmaker van Vangelis Pavlidis. Na de pauze zette Milos Kerkez de Alkmaarders zelfs op 1-2. De Romeinen drongen aan, kregen ook goede kansen, maar konden de achterstand niet meer goed maken. En zo boekte AZ een knappe en uiterst effectieve zege. De enige twee schoten tussen de palen werden namelijk gepromoveerd tot doelpunt. Het is een illusie om te denken dat de mannen van Jansen donderdagavond wederom zo goed omgaan met de kansen. Net zoals het een illusie is dat Lazio weer zo slordig omgaat met de doelpogingen. Eerlijk gezegd verwachten wij dat de Italianen dit tweeluik gaan ombuigen. Een prima quotering voor als de formatie van Maurizio Sarri zich voor de kwartfinales plaatst.

WEDTIP
Lazio naar volgende ronde > 3,20

AZ is er de ploeg niet naar om zich zomaar naar de slachtbank te laten leiden. De Noord-Hollanders lukt het bijvoorbeeld vrijwel altijd te scoren. De laatste keer dat AZ daar niet in slaagde, was op 13 oktober. Onze voorspelling is daarom dat de thuisploeg ook nu een goal maakt. De volgende wedoptie kan dan erg interessant zijn!

WEDTIP
Lazio wint en beide teams scoren > 4,75

Waar kun je AZ – Lazio Roma zien op tv?

De wedstrijd tussen AZ en Lazio Roma is donderdagavond vanaf 21.00 uur live te zien op Veronica en ESPN 2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?