Wordt de strijd om de tweede plaats nog spannend? Dat gaan AZ en PSV komende zondag uitmaken in een onderling duel. TOTO Extra heeft 3 wedtips voor je om deze wedstrijd nóg spannender te maken!

AZ – PSV
Eredivisie
21 maart 2021
14.30 uur, AFAS Stadion, Alkmaar

PSV begint de topper in Alkmaar met drie punten voorsprong op AZ. Bij winst zetten de Eindhovenaren dus een behoorlijke stap richting de tweede plaats, een daarmee richting de voorronde van de Champions League. Maar PSV en toppers, dat is al bijna 2,5 jaar geen goed huwelijk. Tegen Feyenoord bleven de Brabanders afgelopen zondag voor de vijftiende keer op rij zonder zege in wedstrijden tegen Ajax, Feyenoord of AZ. Wij verwachten dat die reeks zondag verlengd wordt met minstens één doelpunt aan beide kanten.

Wedtip 1

AZ wint of een gelijkspel en beide teams scoren > 2.22

In Eindhoven eindigde het duel tussen PSV en AZ in januari in een 3-1 overwinning voor de bezoekers. Ook in beide duels tegen Feyenoord scoorde de ploeg van Pascal Jansen minstens drie keer. Opvallend: Myron Bouadu nam tegen de Rotterdammers vijf van de zeven treffers voor zijn rekening. Ook afgelopen weekend was de spits weer trefzeker, met de openingsgoal in de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen FC Twente. Scoort Boadu ook tegen PSV de eerste treffer voor AZ? Je krijgt er bijna vier keer je inleg voor terug!

Wedtip 2

Myron Boadu scoort 1e doelpunt van AZ > 3.80

We verwachten dat AZ en PSV er geen saaie wedstrijd van gaan maken in het AFAS Stadion. In de eerdere confrontatie in Eindhoven werd het dus 1-3 na een 1-1 ruststand en eenzelfde scenario qua aantal doelpunten verwachten we zondag weer. Voor onze derde wedtip kijken we dus naar minstens twee doelpunten in beide helften.

Wedtip 3

Over 1,5 doelpunten in beide helften > 3.37

Waar kun je AZ – PSV op tv zien?

AZ – PSV wordt zondag 21 maart vanaf 14.30 uur uitgezonden op ESPN 2. De voorbeschouwing begint om 13.30 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots