Voorspelling AZ – PSV: topper die nog om de knikkers gaat

Het AFAS Stadion van AZ

Met AZ – PSV krijgen we op de laatste speeldag van de Eredivisie nog een echte topper voorgeschoteld. De thuisploeg moet winnen om nog door te kunnen stoten naar de derde plek. De Eindhovenaren, met Fred Rutten aan het roer, hebben genoeg aan een punt om de tweede plaats en daarmee voorrondes van de Champions League veilig te stellen. Lees hier onze voorspellingen en wedtips voor deze kraker.

AZ – PSV
Eredivisie
28 mei 2023
14.30 uur, AFAS Stadion, Alkmaar

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

We mogen wel stellen dat het momentum bij AZ ligt. De formatie van trainer Pascal Jansen herstelde zich vorig weekend uitstekend na de verloren halve finale van de Conference League. NEC werd in Nijmegen met 0-3 opzij gezet. Zo maken de Alkmaarders, de huidige nummer vier van ranglijst, nog altijd kans om als derde te eindigen. Die positie geeft recht op de play-offs ronde van de Europa League. Daarvoor is een overwinning op PSV in ieder geval een vereiste. De huidige nummer drie Ajax moet dan wel verliezen bij FC Twente. En beide scenario’s zijn niet ondenkbaar. Want bij PSV dreigt het seizoen in mineur te eindigen. Ruud van Nistelrooij stapte eerder deze week op, een aantal dagen nadat zijn ploeg op het nippertje een nederlaag wist af te wenden tegen Heerenveen (3-3). Zijn vertrek zagen weinigen aankomen, in ieder geval niet zo vlak voor het einde van de Eredivisie. Aan interim-trainer Rutten de zware taak PSV zondag een goed resultaat te bezorgen na een onrustige week. Wij denken dat het een te zware taak is, en AZ er met de zege vandoor gaat.

WEDTIP
AZ wint > 2,65

Als er één iemand op gebrand is om AZ niet te laten winnen, is het ongetwijfeld Xavi Simons. Gezien zijn bericht op social media van eerder deze week was hij een van de spelers die wél achter Van Nistelrooij stond. De Oranje-international zal zijn oude trainer een dienst willen bewijzen door met PSV ‘gewoon’ tweede te worden. Daarnaast kan Simons nog een persoonlijk succes vieren. Met zeventien goals staat hij tweede op de topscorerslijst. De nummer één is Anastasios Douvikas van FC Utrecht, die slechts één doelpunt meer maakte. Eén goal zou voor Simons dus al genoeg zijn om gedeeld topscorer van de Eredivisie te worden, als Douvikas het net niet vindt tenminste. Wij verwachten zondag wel een goaltje van de PSV’er. En dat geeft nog een prima quotering!

WEDTIP
Simons scoort > 2,85

Waar kun je AZ – PSV zien op tv?

De wedstrijd tussen AZ en PSV is zondagmiddag vanaf 14.30 uur live te zien op ESPN 3.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?