Voorspelling AZ – PSV: wie wint de eerste Eredivisie-topper van het seizoen?

Noni Madueke - TOTO

Met AZ-PSV staat zaterdagavond de eerste topper in de Eredivisie van dit seizoen op het programma. Vorig jaar was AZ met 2-0 te sterk, dit seizoen lijkt PSV over de beste papieren te beschikken. TOTO Extra blikt vooruit!

AZ – PSV
Eredivisie
11 augustus 2021
21.00 uur, AFAS-Stadion, Alkmaar

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

AZ zag de afgelopen maanden de ene na de andere dragende speler wegvallen. Marco Bizot, Calvin Stengs en Myron Boadu vertrokken uit Alkmaar en de geblesseerde Owen Wijndal moest de competitiestart missen. Teun Koopmeiners maakte de wedstrijden tegen Celtic, RKC en SC Heerenveen nog mee maar vertrok uiteindelijk toch ook nog. Trainer Pascal Jansen zal het met lede ogen hebben aangezien. Met Peter Vindahl en Vangelis Pavlidis werden vervangers aangetrokken voor Bizot en Boadu, maar versterking op het middenveld in de vorm van de begeerde Joey Veerman (SC Heerenveen) bleef uit. Het is daarom onrealistisch te verwachten dat AZ ook dit seizoen PSV thuis zal kloppen.

De Eindhovenaren kenden een ijzersterke start van het seizoen, dat helaas niet het zo vurig gewenste resultaat had. Benfica versprede de weg naar de Champions League en wat rest voor de ploeg van Roger Schmidt is de groepsfase van de Europa League. Om komend seizoen wél verzekerd te zijn van het miljardenbal is kampioen worden de enige optie en dus zal PSV met het mes tussen de tanden in Alkmaar arriveren. Wij verwachten een ruime zege voor de huidige koploper van de Eredivisie.

WEDTIP
PSV wint met handicap -1 > 3.60

Aanwinst Carlos Vinícius is zaterdagavond nog niet inzetbaar bij PSV. De van Benfica overgekomen spits is nog niet speelgerechtigd verklaard door de KNVB. Achter de naam van Cody Gakpo staat nog een vraagteken. De international raakte in de interland tegen Montenegro geblesseerd en moest de wedstrijd tegen Turkije aan zich voorbij laten gaan. Wie wél zeker zullen spelen, al is dat bij Schmidt altijd nog maar de vraag, zijn Noni Madueke en Eran Zahavi. Beide aanvallers zijn dit prille seizoen in vorm. Vooral de jonge Brit maakt indruk in Eindhoven. Madueke scoorde al zes keer waaronder twee keer in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax. Lukt hem dat ook in Zwolle? Een heerlijke quotering is voor jou!

WEDTIP
Madueke scoort twee keer of meer > 13.00

Waar kun je AZ – PSV zien op tv?

De topper tussen AZ en PSV is zaterdagavond vanaf 21.00 uur live te zien op ESPN.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

HOE WERKT TOTO? ZET IN & WIN!