Voorspelling AZ – Tuzla City: kan thuisploeg al beslissend gat slaan?

AZ - TOTO

AZ is de eerste Nederlandse club die dit seizoen Europees in actie komt. In de tweede voorronde van de Conference League nemen de Alkmaarders het op tegen Tuzla City uit Bosnië-Herzegovina. Normaal gesproken mag dit geen probleem vormen voor AZ. Of zit er een addertje onder het gras?

AZ – Tuzla City
Tweede voorronde Conference League
21 juli 2022
20.30 uur, AFAS Stadion, Alkmaar

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

AZ had graag wat later ingestroomd in een Europees toernooi, maar door een matige reeks aan het einde van vorig seizoen moest de formatie van Pascal Jansen de play-offs in. Die werden gewonnen, waardoor AZ nog een lange weg heeft te gaan tot het hoofdtoernooi. Toen er bij de loting Tuzla City uit de koker rolde, zal dat bij weinigen een belletje hebben doen rinkelen. De Bosnische club bestaat al sinds 1955, maar komt pas sinds 2018 uit op het hoogste niveau. Vorig seizoen zette Tuzla daarin de beste prestatie neer door als tweede te eindigen. Daarmee mocht het de eerste voorronde van de Conference League in, waarin Tre Penne uit San Marino met 6-0 en 0-2 werd verslagen. Dat zijn geen cijfers en opponent waar AZ steil van achterover slaat. Tuzla moet voor de thuisploeg een eenvoudige te nemen horde zijn.

WEDTIP
AZ wint en Over 4,5 goal > 3,05

AZ kende een redelijke voorbereiding op dit seizoen. Er werd gewonnen van PEC Zwolle en Westerlo. Tegen de Griekse kampioen Olympiakos hoefden de Alkmaarders slechts een nipte nederlaag te incasseren (1-0). En het duel met de nummer twee van Griekenland, PAOK Saloniki, eindigde in 2-2. De selectie lijkt ook aardig op peil. Zo’n grote leegloop zoals vorig jaar was er nu niet. Aderlatingen zijn natuurlijk wel het vertrek van Owen Wijndal en Zakaria Aboukhlal, maar daar tegenover staat de komst van Mees de Wit en Jens Odgaard. Ook Vangelis Pavlidis is nog binnenboord. De spits maakte in zijn eerste Alkmaarse jaar zestien goals in de Eredivisie, waarmee die gedeeld derde werd op de topscorerslijst. In de voorbereiding maakte de Griek twee goals. Lukt hem dat donderdagavond weer?

WEDTIP
Pavlidis scoort meer dan Tuzla > 2,25

Waar kun je AZ – Tuzla City zien op tv?

De wedstrijd AZ en Tuzla City is donderdag vanaf 20.30 live te volgen op RTL 7. De voorbeschouwing begint om 19.55 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

 

HOE WERKT TOTO SPORT?