Voorspelling AZ – Vitesse: maakt AZ het opnieuw in eigen huis af?

AZ - TOTO

Na de heenwedstrijd in de finale van de play-offs tussen Vitesse en AZ is er nog niets beslist. Vitesse deelde een eerste tik uit, maar de verschillen waren donderdag in Arnhem minimaal. Zondag de allesbepalende return in Alkmaar. Wie grijpt het laatste Europese ticket?

AZ – Vitesse
Finale play-offs
29 mei 2022
14.30 uur, AFAS Stadion, Alkmaar

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

Dat Vitesse met een voorsprong begint aan het duel in Alkmaar, had het te danken aan Loïs Openda. Een bevlieging van de Belg leverde de Arnhemmers vlak voor tijd alsnog de overwinning op. Een behoorlijke streep door de rekening van AZ, dat de hele wedstrijd de bovenliggende partij was geweest. Vangelis Pavlidis raakte de lat, Jesper Karlsson de paal en daar kreeg de ploeg van Pascal Jansen diep in de tweede helft de rekening voor gepresenteerd.

Maar gezien het spelbeeld is AZ ondanks de nederlaag zondag de uitgesproken favoriet. Ook in de halve finale verloren de Alkmaarders het eerste duel, met 3-2 bij Heerenveen, om het vervolgens in eigen huis goed te maken. Tegen de Friezen werd het 2-0 en hoewel we tegen Vitesse denken dat AZ gaat winnen is de vraag na donderdag natuurlijk of de Noord-Hollandse defensie Openda dit keer wel af kan stoppen. Wint AZ met een tegendoelpunt, dan pak je daar ruim drie keer je inleg mee.

WEDTIP
AZ wint en beide teams scoren > 3.20

Waar kun je AZ – Vitesse zien op tv?

De wedstrijd tussen AZ en Vitesse is zondagmiddag vanaf 14.30 uur te zien bij ESPN. De voorbeschouwing begint om 14.00 uur.

]Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

HOE WERKT TOTO SPORT? ZET IN & WIN!