Voorspelling AZ – West Ham United: eerste Europese finale sinds 1981 lonkt voor AZ!

AZ - TOTO

De 2-1 nederlaag in de heenwedstrijd tegen West Ham United was een uitslag waarmee AZ thuis kon komen, maar toch overheerste teleurstelling in het Alkmaarse kamp. AZ kende een uur lang weinig problemen met de Engelse ploeg maar verloor toch. Het biedt in ieder geval hoop voor de return, waarin AZ een aantal bepalende spelers terug heeft!

AZ – West Ham United
Halve finale Conference League
18 mei 2023
21.00 uur, AFAS Stadion, Alkmaar

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Ogenschijnlijk gemakkelijk bleef AZ vorige week lang overeind in het Olympisch Stadion in Londen. En sterker, de ploeg van Pascal Jansen was bijna een uur lang zelfs de bovenliggende partij. De 0-1 van Tijanni Reijnders was een lucky, maar verdiend. Een blunder van doelman Mathew Ryan leidde de ommekeer in. Via een penalty werd het 1-1 en niet veel later stond AZ ineens op achterstand. In het slotkwartier mochten de Alkmaarders blij zijn dat het bij 2-1 bleef.

In de slotfase liet West Ham zien wel degelijk te kunnen voetballen. Dat had de nummer 15 van de Premier League tot dan toe goed verborgen weten te houden. Dat werd ook mede mogelijk gemaakt door de spelers bij AZ, waarbij de krachten langzaam wegvloeiden. De ploeg van Jansen trad gemankeerd aan in Londen, waarbij vooral de afwezigheid van Jesper Karlsson, Dani de Wit en Milos Kerkez gevoeld werd. Zij zijn donderdag weer terug. En dus geven we AZ een goede kans voor het eerst sinds 1981 weer eens de finale van een Europees toernooi te halen!

WEDTIP
AZ naar de finale > 3.20

Met de terugkeer van De Wit, Karlsson en Kerkez krijgt AZ een hoop aanvalskracht terug. Dat zal ook spits Vangelis Pavlidis goed doen. De Griek werkte hard in Londen, maar werd niet één keer in stelling gebracht. Met het drietal afwezigen van vorige week nu wel binnen de lijnen is de kans groot dat de spits donderdag wél gevonden wordt. Scoort Pavlidis, dan pak je bijna drie keer je inleg!

WEDTIP
Pavlidis maakt een doelpunt > 2.80

Waar kun je West Ham United – AZ zien op tv?

De wedstrijd tussen AZ en West Ham is donderdagavond vanaf 21.00 uur live te zien op Veronica en ESPN 2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?