De strijd in La Liga is dit seizoen spannender dan ooit. Atlético Madrid, Real Madrid, Barcelona en in mindere mate Sevilla maken nog kans op de landstitel. Dit weekend treffen al deze clubs elkaar. Wij richten ons op de kraker van zaterdag: Barça – Atlético!

Barcelona – Atlético Madrid
La Liga
8 mei 2021
16.15 uur, Camp Nou, Barcelona (Spa)

Rond de jaarwisseling gaf niemand een stuiver voor de kansen van Barcelona op de titel. De ploeg van Ronald Koeman vonden we toen terug op een vijfde plek. Sindsdien is Barça bezig aan een opvallende opmars. Er werd alleen verloren van Real Madrid en vorige week verzuimde Barcelona de koppositie al te pakken door een verassende nederlaag tegen Granada. 2021 is Atlético minder gunstig gestemd. De huidige koploper liet al zeven keer punten liggen en zag de riante voorsprong slinken. Het momentum ligt dus duidelijk bij de thuisploeg. Onze voorspelling is een kleine zege voor Barcelona, aangezien Atlético nog altijd de minste gepasseerde defensie van La Liga heeft.

WEDTIP
Barcelona wint met één goal verschil > 3.55

De opleving van Barça kan niet los worden gezien van de ‘wederopstanding’ van Lionel Messi. De 33-jarige superster leek het de eerste maanden van dit seizoen helemaal kwijt. Hij scoorde voor zijn doen heel weinig met ‘slechts’ zeven goals. In het nieuwe jaar rijgt Messi de goals als vanouds weer aaneen. In 2021 maakte hij 21 doelpunten in La Liga. Zorgt de Argentijn zaterdag voor de eerste treffer? Dan kan dat ruim drie keer je inleg opleveren!

WEDTIP
Messi scoort eerste doelpunt > 3.45

Mogen we nog iets van Atlético verwachten? Zoals gezegd, is de echte vorm bij de formatie van Diego Simeone al even weg. Van de laatste vijf uitwedstrijden in de competitie werd er maar één gewonnen. Een blik op de historische statistieken biedt ook weinig hoop. De laatste twintig (!) edities van Barcelona – Atlético leverden niet één zege op voor de ploeg uit de Spaanse hoofdstad. Een goaltje zit er waarschijnlijk wel in, maar een punt of meer? Nee.

WEDTIP
Barcelona wint en beide teams scoren > 3.45

Waar kun je Barcelona – Atlético Madrid zien op tv?

Barcelona – Atlético Madrid is zaterdag vanaf 16.15 uur te zien op Ziggo Sport Select.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots