Real Madrid – Liverpool is geen misselijk potje. Maar wat te denken van Bayern München – Paris Saint-Germain? Deze kraker in de kwartfinales van de Champions League is een herhaling van de finale van vorig seizoen. Neemt PSG revanche voor de verloren eindstrijd?

Bayern München – Paris Saint-Germain
Kwartfinale Champions League
7 april 2021
21.00 uur, Allianz Arena, München (Dui)

We kunnen er niet omheen; de afwezigheid bij Bayern München van Robert Lewandowski. Zoals we afgelopen weekend in de voorbeschouwing op de topper tegen RB Leipzig al aanhaalde, zijn blessure is een forse aderlating voor de Rekordmeister. Dat bleek zaterdag ook. Bayern had moeite kansen te creëren – de meeste doelpogingen waren zelfs van Leipzig. Toch wonnen de Zuid-Duitsers wel, dankzij een goal van Leon Goretzka. Laat dat nou net een man in vorm zijn. De middenvelder maakte drie goals in de laatste vier Bundesliga-wedstrijden. Als Goretzka nu de eerste of de laatste treffer produceert, pak jij zes keer je inleg!

WEDTIP
Goretzka scoort eerste of laatste goal > 6.00

Gaat Bayern ook met de winst aan de haal? Dat betwijfelen wij. Weliswaar ontbreekt de echte vorm bij PSG (de laatste vier competitiewedstrijden leverden maar twee zeges op), maar laten we de achtste finale tegen Barcelona niet vergeten. Daarin scoorde de formatie van Mauricio Pochettino er lustig op los in Camp Nou: 1-4. Knap tegen een team dat sinds december al aan een opmars bezig was. In Europees verband lijkt PSG zich altijd nét even wat meer op te kunnen laden. We zien de Fransen niet winnen. Maar een gelijkspel zou, met nog een thuisduel voor de boeg, een prima resultaat zijn.

WEDTIP
Gelijkspel en Over 1,5 goal > 4.10

Als je de recente doelpuntenproductie van Bayern onder de loep neemt, zien we iets opvallends. Van de laatste tien goals (alle competities) vielen er maar liefst acht in de eerste helft. Wij durven de voorspelling wel aan dat de ploeg van Hans-Dieter Flick weer de meeste treffers in het eerste bedrijf maakt. Dan kun je ruim drie keer je inleg terugverdienen!

WEDTIP
Helft met meeste Bayern-goals: eerste helft > 3.20

Waar kun je Bayern München – PSG zien op tv?

Bayern München – PSG is woensdag vanaf 21.00 uur te zien op SBS6 en Ziggo Sport Voetbal. De voorbeschouwing op SBS6 begint om 20.30 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots