Voorspelling Bayern München – PSG: kan Mbappé uitschakeling van PSG nog voorkomen?

Allianz Arena Bayern München | TOTO

Bayern München was drie weken geleden zeventig minuten lang oppermachtig in het Parc des Princes, maar omdat de Duitsers niet doorbeten heeft PSG woensdag gewoon nog kansen op een plek in de kwartfinales. Zeker nu sterspeler Kylian Mbappé weer helemaal terug is.

Bayern München – PSG
Achtste finale Champions League
8 maart 2023
21.00 uur, Allianz Arena, München (Dui)

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Mbappé was in de heenwedstrijd net terug van een hamstringblessure, en kon maar een halfuur spelen. Met de rappe aanvaller binnen de lijnen richtte PSG zich in de slotfase op. De Franse kampioen was – in de eerste helft letterlijk – kansloos geweest tot de invalbeurt van Mbappé, had geluk dat het nog maar 0-1 stond en sleepte nog bijna een gelijkspel uit het vuur. Maar ook met de kleine nederlaag én de wetenschap dat Mbappé in de return wel vanaf het begin kan spelen zullen de Parijzenaars de handen na afloop dicht hebben geknepen.

Daags voor de return in München kreeg trainer Christophe Gaultier een nieuwe tegenslag te verwerken. De blessure van Neymar, die andere sterspeler, bleek ernstig en de aanvaller lijkt de rest van het seizoen uitgeschakeld. Toch zijn we geneigd te zeggen dat Gaultier liever zijn Braziliaanse sterspeler mist, dan zijn Franse. Mbappé scoorde vijf keer in de laatste drie wedstrijden en was in de groepsfase van de Champions League goed voor de helft van de Parijse productie. De wedstrijd tegen Bayern zei veel. Zonder Mbappé is PSG tandeloos, mét is de ploeg levensgevaarlijk. Een doelpunt van Mbappé verdubbelt je inleg ruim!

WEDTIP
Mbappé scoort > 2.30

Maar PSG is natuurlijk bepaald niet de favoriet woensdagavond. Daarvoor was het verschil in de eerste wedstrijd tussen beide ploegen te groot. Ook met Mbappé is PSG op papier minder dan Bayern. In de heenwedstrijd was Kingsley Coman – niet voor het eerst – het goudhaantje. De Fransman deed zijn oude club pijn door net als in de Champions League-finale van 2020 het winnende doelpunt te maken. Coman is op dreef bij Bayern en maakte in februari in vijf wedstrijden vier doelpunten. We verwachten een aanvallend Bayern, dat in de eerste helft aan alle onzekerheid een einde wil maken. Scoort Coman opnieuw tegen PSG en doet hij dat voor rust? Daar staat een fraaie quotering tegenover!

WEDTIP
Coman scoort in de eerste helft > 6.75

Waar kun je Bayern München – PSG zien op tv?

De wedstrijd tussen Bayern München en PSG is woensdagavond vanaf 21.00 uur live te zien op RTL 7 en Ziggo Sport Voetbal

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?