Voorspelling België – Canada: onbekende eerste horde voor de bronzen Belgen

België - Canada | TOTO

Het WK 2022 is de laatste kans op de ultieme bekroning voor een uitzonderlijke generatie Belgische voetballers. Na het brons in 2018 gaan de Belgen nu voor de hoogste trede, maar de vraag is of de ploeg nog zo goed is als vier jaar geleden. Eerste horde voor onze zuiderburen is het onbekende Canada!

België – Canada
Groep F WK 2022
23 november 2022
20.00 uur,
Ahmed bin Alistadion, Ar Rayyan

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Op het WK van 2014 beleefde de huidige generatie Belgische topvoetballers zijn doorbraak. Voor het eerst sinds 1986 bereikte België de kwartfinale, waarin Argentinië uiteindelijk met 1-0 te sterk bleek. Vier jaar later belemmerde de latere wereldkampioen Frankrijk de weg met dezelfde cijfers naar de finale, waardoor de finale nog altijd een droom is voor de Belgen. Acht jaar na de grote doorbraak is het de vraag of de topspelers het niveau van de vorige twee WK’s nog aan kunnen tikken. Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Axel Witsel, Eden Hazard, Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne; allemaal hebben ze de 30 aangetikt, Romelu Lukaku zit daar nog een halfjaartje vanaf.

Het rechtvaardigt de vraag of België dit WK bij de topfavorieten hoort of niet. In de eerste wedstrijd tegen Canada moet daar een eerste antwoord op komen. In België zelf heerst er scepsis. In de week voor het WK oefenden de Rode Duivels tegen Egypte en verloren met 2-1. Een wake-up call noemde de Vlaamse media het, waarvan moet blijken of het op tijd is. Wij voorspellen een moeizame overwinning voor de Belgen.

WEDTIP
België wint en minder dan 3.5 doelpunten > 2.10

De naam Lukaku viel al even, maar de Belgen moeten het in ieder geval de eerste twee wedstrijden zonder de sterke spits doen. Lukaku is al een tijdje geblesseerd aan zijn linkerbeen en het is nog maar de vraag of hij uberhaupt in actie kan komen dit WK. Zijn vervanger zal tegen Canada waarschijnlijk Michy Batshuayi zijn. De spits van Fenerbahce verving Lukaku ook in de Nations League, waarin hij drie keer scoorde. Tegen Polen deed hij dat met een fraaie vallende kopbal. Scoort Batshuayi tegen Canada weer met zijn hoofd? Er staat een quotering van 11.00 tegenover!

WEDTIP
Batshuayi scoort een kopgoal > 11.00

Waar kun je België – Canada zien op tv?

De WK-wedstrijd tussen België en Canada is woensdagmiddag vanaf 17.00 uur live te zien op NPO 1 en NOS.nl.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?