De absolute kraker in de kwartfinales is natuurlijk België – Italië. De Rode Duivels wisten Europees kampioen Portugal uit te schakelen. De Azzurri maakten vooral in de poulefase indruk en kropen in de achtste finale tegen Oostenrijk door het oog van de naald. Houdt België het momentum vast of gaat Italië naar de laatste vier?

België – Italië
Kwartfinale EK
2 juli 2021
21.00 uur, Allianz Arena, München (Dui)

Bekijk het speelschema van het EK

SPEEL MEE!

Zou het dit EK dan eindelijk lukken? Al jaren wordt België bij elk EK of WK als grote kanshebber genoemd. Maar daadwerkelijk met een hoofdprijs aan de haal gaan, bleek een brug te ver. Het is waarschijnlijk de laatste kans voor de huidige generatie Belgen waar mannen als Jan Vertonghen, Dries Mertens en Axel Witsel niet nog jaren doorkunnen. De poule werd vrij moeiteloos gewonnen dankzij drie overwinningen. De grote test kwam tegen Portugal. Ondanks dat de uittredend Europees kampioen veel meer kansen kreeg, maakte België de enige treffer van de wedstrijd. En hield het dus de nul. Slaagt de formatie van bondscoach Roberto Martínez daar (na negentig minuten) weer in?

WEDTIP
Italië scoort niet in reguliere speeltijd > 2,75

Iedereen had verwacht dat Italië met twee vingers in de neus van Oostenrijk zou winnen. De EK-winnaar van 1968 liet van alle landen het beste van het spel zien in de poulefase; drie keer winst, zeven goals voor, nul tegen. Maar er kwam een kink in de kabel tegen de Oostenrijkers. In de reguliere speeltijd werd niet gescoord. Italië veroverde toch een ticket voor de kwartfinale door in de verlening toe te slaan: 2-1. Met dit duel in het achterhoofd, het feit dat België niet al teveel kansen creëerde tegen de Portugezen én dat de landen kwalitatief niet of nauwelijks voor elkaar onder doen, zou het vrijdagavond zomaar op een verlenging kunnen uitdraaien.

WEDTIP
Wedstrijd krijgt verlenging > 2,95

Waar kun je België – Italië zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2020 worden uitgezonden door de NOS. België – Italië is vrijdagavond vanaf 21.00 uur te zien op NPO 1. De voorbeschouwing begint om 20.25 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots