Een duel om je vingers bij af te likken in de achtste finale van het EK: België – Portugal! Het lot van de Europees kampioen hing in de poulefase al aan een zijden draadje. Kunnen de Rode Duivels, de nummer één van de wereld, de genadeklap uitdelen aan Ronaldo en co.?

België – Portugal
Achtste finale EK
27 juni 2021
21.00 uur, Estadio de La Cartuja, Sevilla (Spa)

Bekijk het speelschema van het EK

SPEEL MEE!

België hoefde zich niet bovenmatig in te spannen om een ticket voor de achtste finale te bemachtigen. In een poule met Denemarken, Finland en Rusland eindigden onze zuiderburen met negen punten uit drie wedstrijden soeverein op plek één. De confrontatie met Portugal zal de eerste echte testcase worden. En dat is niet bepaald een favoriete tegenstander van België (voor wie wel eigenlijk?). De laatste keer dat het won, was in 1989! Op basis van wat we in de poulefase hebben gezien, denken wij dat de Belgen weer eens aan het langste eind trekken!

WEDTIP
Price Boost: België wint beide helften > was 6,90, nu 8,50

Waar je bij Portugal aan Cristiano Ronaldo denkt bij doelpunten, kom je voor België al snel uit bij Romelu Lukaku. De nog maar 28-jarige all-time topscorer van de Rode Duivels (63 goals) is dit EK alweer aardig op dreef. De spits van Internazionale stond al drie keer op het scorebord. Als Lukaku weer scoort voor een winnend België en je hebt daarop ingezet, kun drieënhalf keer je inleg terugkrijgen!

WEDTIP
Lukaku scoort en wint > 3,50

Heeft Portugal dan niks in te brengen? Dat lijkt ons sterk. De Europees kampioen heeft een te goed team om zich door welke tegenstander dan ook naar de slachtbank te laten leiden. Eén goaltje zit er sowieso wel in, is onze voorspelling. En ja, dan gaan we toch weer voor Ronaldo. Check die quotering even!

WEDTIP
Ronaldo scoort en verliest > 10,00

Waar kun je België – Portugal zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2020 worden uitgezonden door de NOS. België – Portugal is zondagavond vanaf 21.00 uur te zien op NPO 1.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots