Voor onze zuiderburen begint het EK 2020 zaterdagavond. In St. Petersburg is Rusland de eerste tegenstander voor België dit toernooi. Nemen de Belgen meteen een voorschot op de tweede ronde? TOTO Extra blikt vooruit!

België – Rusland
Groep B EK 2020
15 juni 2021
21.00 uur, Krestovskistadion, St. Petersburg (RUS)
Bekijk het speelschema van groep B

Zet in & win!

Op 16 november 2019 stonden beide ploegen in de kwalificatie voor het EK 2020 ook tegenover elkaar in St. Petersburg. België liet met een afgetekende 1-4 overwinning geen spaan heel van de arme Russen. En ook in de wedstrijd in Brussel, een paar maanden eerder, was er over het krachtsverschil geen twijfel (3-1). Hoewel de Russen tot een paar minuten voor tijd mochten hopen op een punt zei het aantal schoten op doel alles: België 15, Rusland 4. Het maakt de ploeg van trainer Roberto Martinez natuurlijk tot uitgesproken favoriet voor de ontmoeting op het EK. Een uitslag als in die EK-kwalificatie zien we ook zaterdagavond weer gebeuren.

WEDTIP
België wint met 2-1, 3-1 of 4-1 > 4.90

En voor de doelpunten bij België kijken we natuurlijk naar Romelu Lukaku. De spits van Internazionale is de onbetwiste topscorer van de ploeg. In zijn 93 eerdere interlands maakte Lukaku al 60 doelpunten. En in de laatste 14 interlands waarin de geboren Antwerpenaar zijn opwachting maakte scoorde hij 16 keer. Samen met Harry Kane en Kylian Mbappé is Lukaku de belangrijkste gegadigde voor de topscorerstitel, en om die prijs te pakken zijn de wedstrijden in de groepsfase natuurlijk van groot belang. Op het WK in 2018 werd Kane topscorer door onder andere vijf keer in de eerste ronde te scoren. Boekt België een ruime overwinning op de Russen, dan denken wij dat Lukaku minstens één keer zal gaan scoren. Je verdubbelt er bijna je inleg mee!

WEDTIP
Lukaku scoort een doelpunt in de wedstrijd > 1.95

Waar kun je België – Rusland zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2020 worden uitgezonden door de NOS. België – Rusland is zaterdagavond vanaf 21.00 uur te zien op NPO1, de voorbeschouwing begint om 20.30 uur.

Voorspelling groep B

Lees ook onze voorspelling voor groep B.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots