Voorspelling Bodø/Glimt – PSV: Eindhovenaren hoeven niet meer, weer gelijkspel?

FK Bodø/Glimt PSV | TOTO

PSV is al zeker van overwintering in de Europa League en dus gaat de laatste groepswedstrijd tegen Bodø/Glimt nergens meer om. Zeker met het oog op de Eredivisie-topper tegen Ajax komende zondag zal PSV toch niet tot het gaatje willen gaan.

FK Bodø/Glimt – PSV
Poulefase Europa League
3 november 2022
21.00 uur, Aspmyra Stadion, Bodø (Noo)

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Gaat het duel in Noorwegen echt helemaal nergens meer om? Dat is niet helemaal waar. Op papier kan PSV nog groepswinnaar worden. Maar trainer Ruud van Nistelrooij sprak vooraf al over een ‘groot wonder’ dat daarvoor plaats zou moeten vinden. PSV moet dan zelf winnen in Bodø en Arsenal mag thuis niet winnen van FC Zürich. De ploeg waar PSV tien doelpunten in twee wedstrijden tegen maakte.

Natuurlijk zullen de Eindhovenaren vol voor die eerste plek gaan, zolang die nog op tafel ligt. Groepswinst betekent namelijk rechtstreekse plaatsing voor de achtste finales. Voor de nummer twee wacht eerst nog een tussenronde tegen een afvaller uit de Champions League. Maar zodra duidelijk wordt dat Arsenal gewoon gaat winnen van Zürich, zal bij Van Nistelrooij toch de topper tegen Ajax mee gaan spelen. Een doelpunt van de thuisploeg in de tweede helft vinden we daarom geen gekke gedachte.

WEDTIP
Aantal doelpunten Bodø/Glimt in tweede helft +0,5 > 2.05

PSV is wel favoriet voor de overwinning, maar dat was het in Eindhoven tegen Bodø/Glimt ook. Toen, begin september, werd het 1-1 en beet PSV zich stuk op de stugge Noren. Hoewel er veel gebeurd is in de tussenliggende tijd zien we een dergelijke uitslag na 90 minuten ook in Noorwegen wel op het scorebord staan. PSV is een betere ploeg geworden dan die avond in september, maar hoeft niet zo nodig meer. En voor de thuisploeg geldt precies het omgekeerde als voor de Brabanders. Dreigt Arsenal niet te gaan winnen van Zürich, dan moet Bodø een resultaat boeken tegen PSV wil het de derde plaats en plaatsing voor de Conference League niet uit handen geven. Een gelijkspel lijkt ons een logisch resultaat.

WEDTIP
Een gelijkspel > 3.85

Waar kun je FK Bodø/Glimt – PSV zien op tv?

De wedstrijd tussen Bodø/Glimt en PSV is donderdagavond vanaf 21.00 uur live te zien op Veronica en ESPN 2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?