Voorspelling Borussia Dortmund – Ajax: wordt het opnieuw een voetbalshow van de Amsterdammers?

Gelbe Wand - TOTO

Superlatieven kwamen twee weken geleden tekort voor de klinkende 4-0 overwinning van Ajax op Borussia Dortmund. Woensdag is in het Signal Iduna Park de return en het verwachtingspatroon ligt hoog voor de Amsterdammers. Kunnen ze het opnieuw waarmaken?Borussia Dortmund – Ajax
Champions League
3 november 2021
21.00 uur, Signal Iduna Park, Dortmund (Dui)

BEKIJK ALLE WEDOPTIESDe cijfers van Ajax in de Champions League zijn dit seizoen indrukwekkend. Drie gespeeld, elf voor, één tegen, negen punten. Zonder puntenverlies blijven in de eerste drie wedstrijden lukte Ajax eerder alleen in het seizoen ‘95/’96. En dus lonkt overwinteren al nadrukkelijk. Na vier duels al zeker zijn van de achtste finales van de Champions League zou een prestatie van formaat zijn. Daarvoor moet de ploeg van Erik ten Hag woensdagavond winnen bij Borussia Dortmund, en bij een gelijkspel of een nederlaag van Sporting Lissabon tegen Besiktas volstaat ook een gelijkspel.

De Duitsers zullen zinnen op revanche. In de Johan Cruijff Arena was Borussia acht minuten de bovenliggende partij, maar werd in het vervolg van de mat gevaagd. Al kon de Amsterdamse defensie het fenomeen Erling Haaland niet bedwingen; de Noorse spits kreeg drie grote kansen, maar stuitte even zo vaak op Remko Pasveer. Groot voordeel voor Ajax: Borussia moet het in de return zonder Haaland stellen, die met een dijbeenblessure enkele weken is uitgeschakeld. Is Dortmund zonder zijn sterspeler wel bij machte voor revanche? We denken van niet. Verliest Ajax niet en scoren beide teams, dan verdubbel je jouw inzet!

WEDTIP
Dubbele kans Ajax of gelijkspel en beide teams scoren > 2.05
Zes van die elf doelpunten die Ajax dit seizoen al maakte in de Champions League kwamen op naam van Sebastien Haller. De Franse spits scoorde vier keer tegen Sporting Lissabon en was tegen zowel Besiktas als Borussia Dortmund één keer trefzeker. In totaal nam Haller het vijandelijke doel in de eerste drie wedstrijden tien keer onder vuur, gemiddeld ruim drie keer per wedstrijd dus. Ook in de uitwedstrijd tegen Borussia zal Haller zijn kansen weer krijgen. Lukt het de Ajax-spits ook in Dortmund weer meer minstens drie keer op doel te schieten? Daar staat een fijne quotering tegenover!

WEDTIP
Haller 3 schoten of meer op doel > 4.50

Waar kun je Borussia Dortmund – Ajax zien op tv?

De wedstrijd Borussia Dortmund – Ajax is woensdagavond vanaf 21.00 uur te zien op RTL7 en ZIGGO Sports. De voorbeschouwing begint een halfuurtje eerder.Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots
HOE WERKT TOTO SPORT? ZET IN & WIN!