Voorspelling Borussia Dortmund – Chelsea: scoort Haller bij CL-rentree?

Gelbe Wand - TOTO

Ze speelden beide meerdere Europese finales, en wonnen er ook meerdere, en behoren al decennia tot de Europese topclubs. Toch speelden Borussia Dortmund en Chelsea in de bijna zeventigjarige historie van het Europese voetbal nooit eerder tegen elkaar. Woensdag treffen ze elkaar voor het eerst!

Borussia Dortmund – Chelsea
Champions League
15 februari 2023
21.00 uur, Signal Iduna Park, Dortmund (Dui)

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Chelsea was buitengewoon actief op de winterse transfermarkt. De Londenaren smeten met geld en gaven in totaal meer dan €300 miljoen uit. Voor Enzo Fernandez werd het meest afgetikt. De Argentijnse wereldkampioen kwam voor €121 miljoen over van Benfica. Ook in Nederland werd geshopt. Noni Madueke kwam voor €35 miljoen over van PSV. Maar de rappe aanvaller gaan we tegen Borussia zeker niet in actie zien. Chelsea trok deze winter zoveel spelers aan dat lang niet iedereen ingeschreven kon worden voor de Champions League. Onder andere Madueke zit daarom niet bij de selectie.

Met zoveel nieuwe spelers is dan ook nog maar de vraag hoe Chelsea voor de dag gaat komen in Dortmund. De vele gespendeerde miljoenen ten spijt draait de ploeg van Graham Potter voor geen meter. Dit kalenderjaar won Chelsea maar één van de acht gespeelde wedstrijden in alle competities. Afgelopen weekend werd het op bezoek bij West Ham United 1-1. En Borussia dan? Dat spendeerde afgelopen winter maar zo’n elf miljoen. En waar Chelsea het dit jaar nog niet heeft, won BVB al zijn wedstrijden in 2023. Die Schwarzgelben zijn wat ons betreft de favoriet woensdagavond.

WEDTIP
Borussia Dortmund wint de wedstrijd > 2.45

Borussia ging dus niet uitgebreid de transfermarkt op, toch zal het in Dortmund voelen alsof er een nieuwe spits is gekomen. Op 22 januari maakte Sébastien Haller dan eindelijk zijn debuut voor de Duitse topclub. Een prachtig moment voor de Ivoriaanse spits, waarbij vlak na zijn overgang van Ajax kanker werd geconstateerd en werd gevreesd voor het einde van zijn carrière. Drie weken na zijn rentree scoorde Haller zijn eerste doelpunt in Duitse dienst, thuis tegen SC Freiburg. Tegen Chelsea moet de ultieme bekroning op zijn herstel volgen. Scoren in het toernooi waarin hij met Ajax vorig seizoen zoveel indruk maakte. Tikt hij van dichtbij binnen, pak jij zeven keer je inleg.

WEDTIP
Haller scoort van binnen vijf meter gebied > 7.00

Waar kun je Borussia Dortmund – Chelsea zien op tv?

De wedstrijd tussen Borussia Dortmund en Chelsea is woensdagavond vanaf 21.00 uur live te zien op RTL7.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?