Voorspelling Brighton – Arsenal: lastige avond voor koploper verwacht

Brighton & Hove Albion - TOTO

Vlak voordat we 2023 ingaan wacht er voor Premier League-koploper Arsenal nog een lastige uitwedstrijd. The Gunners gaan op Oudejaarsavond op bezoek bij Brighton & Hove Albion, dat op een knappe zevende plek staat. Kunnen The Seagulls – na Chelsea – ook Arsenal in eigen huis verslaan?

Brighton & Hove Albion – Arsenal
Premier League
31 december 2022
18.30 uur, American Express Community Stadium, Brighton (Eng)

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Het goede presteren van Brighton komt niet helemaal uit de lucht vallen. Vorig seizoen baarden de Zuid-Engelsen al opzien door als zevende te eindigen in de Premier League. Deze jaargang ging de club van Nederlanders Joël Veltman en Jan Paul van Hecke op dezelfde voet verder. In september en oktober stond Brighton in een aantal speelrondes vierde op de ranglijst. De keerzijde was dat succescoach Graham Potter in de belangstelling kwam staan van Chelsea, wat ook resulteerde in een dienstverband. Toeval of niet, na zijn vertrek ging het allemaal even minder in het Falmer Stadium. Inmiddels heeft Brighton onder de nieuwe manager Roberto De Zerbi de weg omhoog weer gevonden. Van de laatste vier wedstrijden ging er slechts één verloren.

Over opzien baren gesproken, dat Arsenal bij het ingaan van het nieuwe jaar bovenaan zou staan, hadden weinigen verwacht. De selectie die manager Mikel Arteta tot z’n beschikking heeft, is jong (geen enkele speles is ouder dan 30). Mede daarom waren de verwachtingen niet al te hoog gespannen in Londen. Maar Arsenal doet het uitstekend. Het verloor in de Premier League pas één duel. Er wordt door de fans al stiekem gedroomd van de eerste landstitel sinds 2004.

Na de uitwedstrijd tegen Brighton zou Arsenal zomaar weer met beide voeten op de grond kunnen staan. Want The Seagulls hebben zich ontpopt tot een ware angstgegner voor de Londenaren. Van de laatste tien onderlinge confrontaties won Brighton er maar liefst vijf (alle competities). Drie keer werd het gelijk, waarmee het meteen duidelijk is dat Arsenal slechts twee maal aan het langste eind trok. Oftewel, als de thuisploeg zaterdag wint, zou dat niet eens een verrassing zijn. Durf jij in te zetten op een zege voor Brighton?

WEDTIP
Brighton & Hove Albion wint en beide teams scoren > 6,00

Waar kun je Brighton & Hove Albion – Arsenal zien op tv?

De wedstrijd tussen Brighton en Arsenal is zaterdagavond vanaf 18.30 uur live te zien op ViaPlay.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO?