Voorspelling Liverpool – Real Madrid: eindelijk weer eens een spectaculaire finale?

Liverpool - Real Madrid | TOTO

Met Liverpool tegen Real Madrid krijgt de Champions League dit jaar een finale tussen twee clubs met een rijke geschiedenis in het toernooi. Real gaat op voor zijn veertiende titel, Liverpool is op jacht naar beker nummer zeven. De Engelsen zijn favoriet, maar de Koninklijke heeft Karim Benzema. Krijgen we weer eens een spectaculaire Champions League-finale?

Liverpool – Real Madrid
Finale Champions League
28 mei 2022
21.00 uur, Stade de France, Parijs (Fra)

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

Twee keer eerder kwamen beide clubs elkaar tegen in de eindstrijd van het belangrijkste Europese toernooi. Vier jaar geleden reikte Real Madrid voor het laatst tot de finale, waarin het Liverpool met 3-1 versloeg. Daarmee wonnen de Madrilenen voor de tweede keer in de historie het toernooi voor de derde keer op rij. In 1981 stonden Real en Liverpool net als dit jaar in Parijs tegenover elkaar. Toen in het Parc des Princes van PSG, en Liverpool zorgde ervoor dat voor het vijfde jaar op rij de toenmalige Europa Cup I door een Engelse club werd gewonnen.

Het was de tijd waarin Engeland het Europese voetbal domineerde. Van 1975 tot en met 1985 gebeurde het maar twee keer dat er geen Engelse club de finale van de Europa Cup I haalde. Hoewel in mindere mate is het Engelse voetbal anno 2022 na een mindere periode weer helemaal terug aan de top. Met Liverpool staat voor de vierde keer in vijf jaar tijd een Engelse club in de eindstrijd. Vorig jaar was het met Chelsea – Manchester City een All England finale, en dat had dit jaar zomaar weer gekund. City leidde in de return van de halve finales in de 89e minuut met 0-1 bij Real, en de tickets naar Parijs konden na de 4-3 zege in eigen huis wel worden geboekt. Drie minuten later was het 2-1 en in de verlening trok Real alsnog aan het langste eind.

Wedtip 1: Benzema opnieuw grote held?

Niet voor het eerst zorgde Karim Benzema voor de beslissing. De Fransman is dit seizoen van onschatbare waarde voor zijn ploeg. Vijftien keer scoorde Benzema dit seizoen al in de Champions League, een aantal dat alleen door Cristiano Ronaldo ooit werd overtroffen. In 2013/2014 schoot de Portugees zeventien keer raak, twee jaar later zestien keer. Een evenaring van het record zou bij het seizoen van Benzema passen. Neemt de spits Real Madrid net als tegen PSG, Chelsea en Manchester City weer bij de hand? Twee treffers van Benzema leveren je 8,5 keer je inleg op!

WEDTIP
Benzema scoort twee keer of meer > 8.50

Wedtip 2: special gericht op een spectaculaire wedstrijd!

Finales gaan zelden de boeken in als spectaculaire wedstrijden. Met de recente finales van de Europa League en de Conference League als meest recente voorbeelden. En de twee voorgaande edities van de finale van de Champions League eindigden in 1-0. Maar als we de wedstrijden van Liverpool en Real Madrid van dit seizoen erbij pakken, dan ligt een doelpuntrijk duel meer voor de hand dan een saaie 1-0. Liverpool scoorde in vijf van de zes knock-outwedstrijden minstens twee keer en Real scoorde op de uitwedstrijd bij PSG na zelfs in iedere wedstrijd drie keer. Het blijft een finale natuurlijk, maar wij durven wel in te zetten op een spectaculaire wedstrijd. En daarvoor heeft TOTO deze fijne special!

WEDTIP
Beide teams over 1,5 goals & beide teams over 4,5 schoten op doel > 9.00

Waar kun je Liverpool – Real Madrid zien op tv?

De wedstrijd tussen Liverpool en Real Madrid is zaterdagavond vanaf 21.00 uur te zien op RTL7 en ZIGGO Sports. De voorbeschouwing op RTL7 begint om 19.30 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

HOE WERKT TOTO SPORT? ZET IN & WIN!