Drie dagen na de heerlijke FA Cup-finale treffen Chelsea en Leicester City elkaar alweer in de Premier League. De Londenaren zijn uit op revanche na de verloren bekereindstrijd. Beide teams moeten ook nog vol aan de bak voor een Champions League-ticket. Genoeg ingrediënten voor een lekkere wedstrijd!

Chelsea – Leicester City
Premier League
18 mei 2021
21.15 uur, Stamford Brigde, Londen (Eng)

21.000 man op Wembley. Menig voetballiefhebber kreeg kippenvel bij het zien van de FA Cup-finale afgelopen zaterdag. De toeschouwers én tv-kijkers werden niet teleurgesteld. Chelsea en Leicester City bevochten elkaar in een hoog tempo. Aan de hand van Hakim Ziyech creëerden The Blues met name in de eerste helft het meeste gevaar. De goal viel na rust toch aan de andere kant. Met een geweldige uithaal bezorgde Youri Tielemans zijn ploeg de eerste FA Cup uit de historie. Een offensief van Chelsea baatte niet meer. Op basis van het overwicht verwachten wij dat de formatie van Thomas Tuchel in eigen huis wél aan het langste eind trekt. Met een scorende Ziyech?

WEDTIP
Ziyech scoort en wint > 3,60

Zoals we in onze vooruitblik op de FA Cup-finale al aangaven, scoort Chelsea niet makkelijk. Sinds eind januari maakte de club uit Londen nooit meer dan twee goals per wedstrijd, alle competities meegerekend. Een kleine overwinning ligt daarom nu ook weer in het verschiet. En dat geeft nog best een aardige quotering!

WEDTIP
Chelsea wint met één goal verschil > 3,37

De landstitel is in Engeland al vergeven, maar achter Manchester City is het nog razend spannend om Champions League-tickets. Manchester United heeft er daar al een van bemachtigd. Voor de resterende twee hebben Leicester (derde met 66 punten) en Chelsea (vierde, 64 punten) de beste papieren. Maar Liverpool (vijfde, 63 punten) hijgt beiden in de nek. Met nog twee speelrondes te gaan in de Premier League kan niemand daarom achterover leunen. Hoewel wij dus voorspellen dat Chelsea wint, móét Leicester ook. Een goaltje voor The Foxes zit er daarom wel in.

WEDTIP
Chelsea wint en beide teams scoren > 3,90

Waar kun je Chelsea – Leicester City zien op tv?

De finale van de FA Cup is dinsdag vanaf 21.15 uur te zien op Ziggo Sport Select.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots