Na de 1-1 van vorige week in Madrid staat Chelsea op pole-position om de finale van de Champions League te bereiken. Of weet 13-voudig winnaar Real Madrid daar een stokje voor te steken in Londen? Lees hier onze voorspellingen en wedtips!

Chelsea – Real Madrid
Halve finale Champions League
5 mei 2021
21.00 uur, Stamford Bridge, Londen (Eng)

Als we afgaan op de heenwedstrijd is Chelsea favoriet. The Blues waren in dat duel de bovenliggende partij, maar verzuimde dat ook in de score uit te drukken. Nu heeft de formatie van Thomas Tuchel het thuisvoordeel. Als we inzoomen op Chelsea’s resultaten op Stamford Bridge dit seizoen, is van thuisvoordeel niet altijd sprake. In de Premier League pakte de Londenaren gemiddeld meer punten in uitduels. Ook in de Champions League was Chelsea succesvoller op vreemde bodem. Neem daarbij een Real dat de echte vorm niet heeft en de return zou zomaar ook eens in een gelijkspel kunnen eindigen.

WEDTIP
Een gelijkspel (na 90 minuten) > 3.37

Onze voorspelling is dat het geen doelpuntrijke remise wordt. Op schot zijn Chelsea en Real Madrid de laatste weken nou niet bepaald. De thuisploeg maakte vijf goals in de laatste zes wedstrijden (alle competities). De Koninklijke doet het niet veel beter met slechts één goal meer in die reeks. Kantekening daarbij is dat het drie keer 0-0 werd. Ook woensdagavond verwachten wij dus weinig goals.

WEDTIP
Gelijkspel en Under 2,5 goal > 3.75

Tot slot hebben we nog een lekkere Betbuilder voor je in petto! Daarbij gaan we uit van bovenstaande wedtips. Als je dan nog de optie toevoegt dat Karim Benzema scoort – wat hij dit seizoen vaker wel dan niet doet – heb je een fijne quotering te pakken. Inzetten maar!

WEDTIP
Betbuilder: Gelijkspel, Under 2,5 goal en Benzema scoort > 13.00

Waar kun je Chelsea – Real Madrid zien op tv?

Chelsea – Real Madrid is woensdag vanaf 21.00 uur te zien op Ziggo Sport Select en SBS6. Op laatstgenoemde zender begint de voorbeschouwing om 20.45 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots