Voorspelling Costa Rica – Duitsland: gaan de Duitsers gewoon door naar de volgende ronde?

Costa Rica - Duitsland | TOTO

De verrassing was gigantisch, en het leed voor Duitsland leek na de nederlaag tegen Japan niet te overzien. Maar donderdag kunnen de Duitsers zich bij winst op Costa Rica gewoon plaatsen voor de achtste finales. Al heeft de ploeg van Hansi Flick het niet helemaal in eigen hand!

Costa Rica – Duitsland
Groep E WK 2022
1 december 2022
20.00 uur,
Al Baytstadion, Al Khawr

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Nooit werd Duitsland tot het WK van 2018 in de groepsfase van het WK uitgeschakeld, en na de nederlaag tegen Japan stevenden onze oosterburen ineens hard af op twee vroegtijdige exits op rij. Want na het echec in Rusland blameerde Duitsland zich nu in de eerste groepswedstrijd tegen Japan en leek een nieuwe vroege uitschakeling in de maak. Maar door de verrassende overwinning van Costa Rica op Japan en het gelijkspel van Duitsland tegen Spanje ligt alles nog open in Groep E.

Alle vier de ploegen maken nog aanspraak op het bereiken van de achtste finales. Duitsland heeft op papier als nummer laatst met één punt de minste uitgangspositie. Maar in de praktijk hebben de Duitsers achter Spanje natuurlijk de beste papieren. Wint Duitsland van Costa Rica, dan mag Japan bijvoorbeeld al niet verliezen van Spanje om zich te plaatsen voor de knock-outfase. En wint Duitsland met meer dan één doelpunt verschil van de Costa Ricanen, dan is zelfs een gelijkspel voor de Japanners weer niet genoeg.

Maar dan moet Duitsland dus wel zelf doen wat het moet doen: winnen. Costa Rica is geen tegenstander waarvoor Die Mannschaft doorgaans bang voor hoeft te zijn, maar de druk is natuurlijk groot. De Latijns-Amerikanen spelen daarbij ook nog voor eigen kansen en zullen de huid duur verkopen. Maar in de vorige rondes liet Costa Rica bepaald niet zien over veel kwaliteiten te beschikken. De overwinning op Japan was dan ook een gelukkige. Wij verwachten gewoon een ruime zege voor Duitsland.

WEDTIP

Duitsland wint beide helften > 1.83

Tegen Spanje was Niclas Füllkrug de redder van Duitsland. In de slotfase schoot de invaller zijn ploeg naast de Spanjaarden. In eigen land wordt de roep om een basisplaats voor de spits van Werder Bremen steeds groter en de verwachting is dat dit tegen Costa Rica zal gaan gebeuren. Een nieuw hoofdstuk in het sprookje van de 29-jarige Füllkrug, die pas in de week voor de start van het WK zijn debuut maakte voor de Duitse nationale ploeg. Scoort hij de eerste goal van de wedstrijd? Het levert je bijna vijf keer je inleg op!

WEDTIP
Niclas Füllkrug scoort eerste doelpunt > 4.70

Waar kun je Costa Rica – Duitsland zien op tv?

De WK-wedstrijd tussen Costa Rica en Duitsland is donderdagavond vanaf 20.00 uur live te zien op NPO 1 en NOS.nl.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?