Na afloop van Denemarken – Finland ging het natuurlijk niet over de Deense nederlaag, hoe verrassend ook. De hartstilstand die Christian Eriksen op het veld kreeg en die hij gelukkig overleefde was hét gesprek van de dag. Kan Denemarken toch de rug rechten en punten pakken tegen toernooifavoriet België?

Denemarken – België
Groep B EK 2020
17 juni 2021
18.00 uur, Parken, Kopenhagen (Den)

Bekijk het speelschema van groep B

SPEEL MEE!

Voorafgaand aan het EK werd Denemarken door menig voetbalkenner als gevaarlijke outsider gezien. Hoe anders staat het er een week later voor. De dramatische beelden van spelmaker Eriksen die vlak voor rust van het duel met Finland naar de grond ging, staan bij iedereen op het netvlies gebrand. Spelers en toeschouwers verkeerden in shock. Eriksen bleek gelukkig bij bewustzijn. Daarna werd besloten de wedstrijd af te maken. De Finnen wonnen uiteindelijk van het verslagen Denemarken. Komen er bij de Europees kampioen van 1992 wellicht ongekende krachten vrij door het ernstige voorval en kan het België van een overwinning afhouden?

WEDTIP
Een gelijkspel > 3,15

België maakte in de eerste speelronde veel indruk. Rusland werd overklast. De 3-0 zege had nog hoger kunnen uitvallen voor de Rode Duivels, die in het tweede bedrijf met de handrem erop speelden. Grote man aan Belgische zijde was eens te meer Romelu Lukaku. De spits van Internazionale trapte er tegen de Russen maar weer twee in. Ondanks dat wij een gelijkspel voorspellen, zien we Lukaku wel een goaltje meepikken.

WEDTIP
Lukaku scoort en speelt gelijk > 9,50

Wie moet de goals bij Denemarken verzorgen nu Eriksen is weggevallen? In de huidige selectie is hij veruit het meest trefzeker met 36 interlandgoals. Op gepaste afstand volgt Martin Braithwaite met negen goals. Scoort de Barcelona-spits tegen België kun jij bijna vijf keer je inleg terugverdienen!

WEDTIP
Braithwaite scoort in de wedstrijd > 4,60

Waar kun je Denemarken – België zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2020 worden uitgezonden door de NOS. Denemarken – België is donderdagavond vanaf 18.00 uur te zien op NPO1, de voorbeschouwing begint om 17.15 uur.

Voorspelling groep B

Lees ook onze voorspelling voor groep B.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots