In Groep B staat zaterdag een Noord-Europees onderonsje op het programma. In het Parken stadion in Kopenhagen nemen Denemarken en Finland het tegen elkaar op. Hoe vergaat het de Finnen bij hun debuut op een groot toernooi?

Denemarken – Finland
Groep B EK 2020
12 juni 2021
18.00 uur, Parken, Kopenhagen (DEN)
Bekijk het speelschema van groep B

Zet in & win!

Waar de generatie van Finlands grootste voetballer aller tijden, Jari Litmanen, nooit in slaagde, lukte de huidige generatie in 2019 wél. Na een 3-0 overwinning op Liechtenstein was kwalificatie voor het EK 2020 een feit en plaatste Finland zich voor het eerst voor een groot voetbaltoernooi. Dat het nu wel is gelukt, valt niet los te zien van het aantal deelnemers aan het EK. In de jaren van Litmanen deden acht of zestien landen mee aan het EK, inmiddels zijn dat er 24. Maar dat was voor het toernooi in 2016 ook geen garantie voor deelname van de Finnen. Dat het nu wel is gelukt, komt voor een groot deel op het conto van Teemu Pukki. De spits van Norwich City scoorde negen keer in tien kwalificatiewedstrijden. Maakt de Fins topscorer allertijden zaterdag ook het eerste Finse doelpunt op een groot toernooi?

WEDTIP
Pukki scoort eerste doelpunt Finland > 4.30

Maar ondanks het scorend vermogen van Pukki ligt een overwinning van Finland niet voor de hand. Daarvoor heeft Denemarken te veel kwaliteit. De Denen gelden dit toernooi als een dark horse en zouden zomaar eens de verrassing van het EK 2020 kunnen worden. Velen zien Denemarken reiken tot de kwartfinale en misschien zelfs nog verder. Dat komt door de uitstekende resultaten van de laatste jaren. Sinds het WK van 2018 verloor Denemarken alleen van België en in de voorbereiding op het EK hield de ploeg van Kasper Hjulmand Duitsland nog op 1-1. En dus zijn de Denen in groep B – waarin ze opnieuw België tegenkomen – het aan de stand verplicht zich te plaatsen voor de achtste finales. Met een ruime overwinning op Finland zet het in ieder geval een grote stap in de richting van de tweede ronde.

WEDTIP
Denemarken wint met handicap -1 > 2.33

Waar kun je Denemarken – Finland zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2020 worden uitgezonden door de NOS. Denemarken – Finland is zaterdagmiddag vanaf 18.00 uur te zien op NPO1, de voorbeschouwing begint om 17.30 uur.

Voorspelling groep B

Lees ook onze voorspelling voor groep B.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots