Voorspelling Denemarken – Tunesië: Tunesiërs mogen geen probleem zijn voor outsider Denemarken

Denemarken - Tunesië - TOTO

Mag je een halvefinalist van het afgelopen EK nog omschrijven als dark horse op het wereldkampioenschap? Feit is dat de Denen ook dit toernooi weer ver kunnen komen. Eerste horde Tunesië zou in ieder geval geen problemen op moeten leveren!

Denemarken – Tunesië
Groep D WK 2022
22 november 2022
14.00 uur,
Education Citystadion, Ar Rayyan

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Ook na het op sportief gebied zo succesvolle EK voor de Denen presteerde de ploeg van trainer Kasper Hjulmand prima. Zes WK-kwalificatiewedstrijden op rij werden gewonnen en pas toen het er in de laatste wedstrijd niet meer om ging verloor Denemarken van Schotland. In de Nations League werd wereldkampioen Frankrijk twee keer op een nederlaag getrakteerd. Op basis van deze cijfers zou Denemarken tot de favorieten voor de wereldtitel gerekend kunnen worden. Maar in de Nations League werd ook twee keer verloren van Kroatië en Nederland bleek in een oefenduel met 4-2 te sterk.

En dus is Denemarken outsider, met sterspeler Christian Eriksen gelukkig weer gewoon op het middenveld. De middenvelder van Manchester United is helemaal hersteld van zijn hartstilstand die hij op het EK vorig jaar kreeg. En misschien wel beter dan ooit. Onder Erik ten Hag fleurde Eriksen helemaal op in Manchester en bewees hij in de duels met Frankrijk weer tot de absolute wereldtop te behoren. Bij zijn rentree in het Deense elftal tegen Nederland scoorde de oud-Ajacied meteen en het zou ons niet verbazen als dat bij zijn terugkeer op het WK ook zo is.

WEDTIP
Christian Eriksen scoort meer dan Tunesië > 4.50

We verwachten dus veel van de Denen, en weinig van tegenstander Tunesië. Op papier is het krachtsverschil enorm. Waar spelers van Denemarken bij Manchester United, AC Milan, FC Barcelona en Sevilla in de absolute Europese top spelen, vinden we de spelers van Tunesië – als ze al in Europa spelen – terug bij teams als Montpellier, Salernitana en FC Köln. Natuurlijk is de druk van de eerste wedstrijd op een WK niet uit te vlakken, maar we gaan uit van een makkelijke zege voor de ploeg van Kasper Hjulmand.

WEDTIP
Denemarken wint met handicap -1.0 > 2.40

Waar kun je Denemarken – Tunesië zien op tv?

De WK-wedstrijd tussen Denemarken en Tunesië is dinsdagmiddag vanaf 14.00 uur live te zien op NPO 1 en NOS.nl.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?