Voorspelling Duitsland – Japan: wie gaat er scoren voor aanvallend gehavende Duitsers?

Duitsland - Japan - TOTO

Tijd voor de volgende titelfavoriet die voor het eerst in actie gaat komen dit WK. Duitsland begint de jacht op de vijfde wereldtitel tegen Japan en zal met de wedstrijd tegen Spanje in het vooruitzicht alvast goede zaken willen doen in Groep E!

Duitsland – Japan
Groep E WK 2022
23 november 2022
14.00 uur, Khalifa International Stadion, Ar Ryyan

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Duitsland en het WK, het was altijd een uitstekende combinatie. Duitsland is het enige land dat ooit in vier WK’s op rij de halve finale haalde, van 2002 tot en met 2014. Maar vier jaar geleden ging het ineens gruwelijk mis voor Die Mannschaft. In een poule met Zweden, Mexico en Zuid-Korea werd Duitsland laatste. Voor het eerst sinds 1938 ontbraken de Duitsers in de knock-outfase van een WK voetbal. En dus zal de ploeg van Hansi Flick gebrand zijn op een goed WK. Topfavoriet zijn ze niet, maar vlak achter Argentinië, Brazilië en Frankrijk gelden de Duitsers uiteraard als gevaarlijke klant voor de titel. Want dat is Duitsland altijd. Ook als op het afgelopen EK de achtste finale al het eindstation was, en in de Nations League niet gewonnen werd van Hongarije met slechts een derde plaats in de poule als gevolg.

Beoogde spits kwijt

Wel hebben de Duitsers een groot probleem. De spoeling centraal voorin was al dun, maar met het wegvallen van Timo Werner raakte Flick zijn beoogde spits kwijt. Het opende de deuren voor Niclas Füllkrug (29) en Youssoufa Moukoko (19), die beiden vorige week hun debuut voor de nationale ploeg maakten in de laatste oefenwedstrijd voor het WK. Gaat een van de twee ook in de basis starten tegen Japan, of geeft Flick de voorkeur aan een systeem met Thomas Müller als voorste man? Inzetten op een goaltje van de man die al tien WK-doelpunten maakte lijkt ons sowieso verstandig!

WEDTIP
Thomas Müller scoort een doelpunt > 3.00

Japan is woensdag natuurlijk de underdog tegen de viervoudig wereldkampioen. De Aziatische ploeg is moeilijk in te schatten. Japan is met 19 spelers die hun debuut kunnen maken afgereisd, terwijl ze vier jaar geleden gewoon van de partij waren. Een grote wisseling van de wacht dus in de ploeg van Hajime Moriyasu, die daarover zei dat hij alleen spelers geselecteerd heeft met een ‘brandende ambitie’. Dat alleen is niet genoeg om Duitsland te verslaan. De 1-2 nederlaag tegen Canada in de voorbereiding beloofde weinig goeds. Wij verwachten een makkelijke overwinning voor de Duitsers.

WEDTIP
Duitsland wint beide helften > 3.70

Waar kun je Duitsland – Japan zien op tv?

De WK-wedstrijd tussen de Duitsland en Japan is woensdagmiddag vanaf 14.00 uur live te zien op NPO 1 en NOS.nl.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?