Dutch Darts Masters: gaat een Nederlander er met de titel vandoor?

Vanavond en morgen is het zo ver. Dan strijden 16 topdarters om de Dutch Darts Masters. Zeventienduizend fans zullen in de Ziggo Dome (Amsterdam) voor een kolkende sfeer zorgen. Geeft het thuispubliek de negen Nederlandse deelnemers vleugels?

Dutch Darts Masters
PDC World Series of Darts
24 – 25 juni 2022
Ziggo Dome, Amsterdam

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

De Dutch Darts Masters heeft in totaal zestien spelers. Acht darters zijn door de PDC uitgenodigd, waaronder onder andere Michael van Gerwen, Peter Wright, Gerwyn Price en Fallon Sherrock. Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode, Vincent van der Voort, Jermaine Wattimena, Martijn Kleermaker, Jeffrey de Zwaan, Maik Kuivenhoven en Ron Meulenkamp complementeren het gezelschap. Zij zijn de hoogst genoteerde Nederlandse spelers op de PDC-wereldranglijst.

Van Gerwen is net terug van een polsoperatie en de vraag is of hij hier genoeg van hersteld is. Twee weken geleden wist Mighty Mike eindelijk weer een grote prijs te pakken. In Berlijn versloeg hij de Engelsman Joe Cullen en schreef hij de Premier League Darts op zijn naam. Hij mag vanavond meteen aan de bak tegen zijn landgenoot Noppert. De Fries speelde afgelopen weekend namens Nederland op de World Cup of Darts. Alhoewel hij zijn partij verloor in de halve finale tegen Wales verloor van Price, hield hij er toch een goed gevoel aan over. Kan hij een vuist maken tegen De groene sloopkogel?

WEDTIP
Noppert wint van Van Gerwen > 2,32

Van Duijvenbode kan vanavond meteen aan de bak. Hij heeft een zware loting tegen de wereldkampioen Wright. Net zoals Noppert vertegenwoordigde Van Duijvenbode Nederland tijdens de World Cup of Darts. Het was niet het weekend van Aubergenius. Mede door zijn verliespartij wist Nederland zich tegen Wales niet te plaatsen voor de finale van het toernooi. Revancheert hij zich vanavond? Hij zal tijdens zijn walk-on in ieder geval voor een feestje zorgen in een vol Ziggo Dome.

WEDTIP
Van Duijvenbode wint van Wright > 2,13

De eerste ronde wordt vanavond vanaf 19.00 uur afgewerkt. Op zaterdagavond worden de kwartfinales, halve finales en finale gespeeld. De prijzenpot is dit weekend gevuld met 60.000 pond. De winnaar mag 20.000 pond bijschrijven en de verliezend finalist 10.000 pond. Daarnaast mogen alle zestien deelnemers sowieso rekenen op 1250 pond aan prijzengeld.

Waar kun je de Dutch Darts Masters zien op tv?

De wedstrijden van de World Cup of Darts zijn live te zien bij ViaPlay. De uitzendingen beginnen op zowel vrijdag als zaterdag om 18.55 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

ZET IN & WIN! HOE WERKT HET?