Voorspelling Ecuador – Senegal: wie gaat met Oranje mee naar de knock-outfase?

Ecuador - Senegal | TOTO

Bijltjesdag in Groep A, als Nederland tegen Qatar speelt en Ecuador tegen Senegal. Oranje heeft de beste papieren voor groepswinst, Ecuador en Senegal strijden normaal gesproken voor het tweede ticket. Met de Zuid-Amerikanen als favoriet!

Ecuador – Senegal
Groep A WK 2022
29 november 2022
16.00 uur,
Khalifa International Stadion, Ar Rayyan

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Er zijn veel scenario’s denkbaar voor de ontknoping in Poule A, maar zowel Ecuador als Senegal zal zich toch vooral in de oren hebben geknoopt dat de winnaar van deze wedstrijd doorgaat naar de volgende ronde. Dat is in ieder scenario zo. Ecuador heeft daarbij een voordeel; bij een gelijkspel zijn zij altijd door naar de achtste finales, Senegal moet dan hopen op een ruime nederlaag van het Nederlands Elftal. Dat geldt voor Ecuador als Senegal wint. Bij een nederlaag zijn de Zuid-Amerikanen dus niet per definitie uitgeschakeld.

Maar beide landen zullen zich ook realiseren dat Nederland tegen Qatar torenhoog favoriet is en dat ze er goed aan doen de plaatsing zelf af te dwingen. Gezien de vorige twee wedstrijden is Ecuador dan de belangrijkste gegadigde voor de zege, maar het rekenwerk zal ongetwijfeld van invloed zijn. Komt Oranje op voorsprong en Ecuador staat ook aan de leiding, dan zal het de defensieve stellingen betrekken. Een gelijkspel na een voorsprong voor Ecuador is een denkbaar scenario met een mooie quotering.

WEDTIP
Gelijkspel en Ecuador scoort eerste doelpunt > 8.20

Grote man bij de Zuid-Amerikanen dit toernooi is Enner Valencia. De spits van Fenerbahce maakte alle drie de doelpunten van Ecuador. Maar tegen zowel Qatar als Nederland viel Valencia vlak voor tijd geblesseerd uit. Grote vraag in Ecuador sindsdien is natuurlijk of de aanvoerder en topscorer fit is voor het allesbeslissende duel met Senegal. Is dat het geval, dan kan Valencia een fraai record pakken. De spits maakte de vorige keer dat Ecuador op het WK was, in 2014, de laatste drie doelpunten en is dus verantwoordelijk voor de laatste zes treffers van zijn land op een WK. Nooit eerder maakte iemand zeven treffers op rij. Een doelpunt van Valencia tegen Senegal levert Valencia een record op, in combinatie met winst voor Ecuador kan het jou bijna vijf keer je inleg opleveren!

WEDTIP
Valencia scoort en wint > 4.80

Waar kun je Ecuador – Senegal zien op tv?

De WK-wedstrijd tussen Ecuador en Senegal is dinsdagmiddag vanaf 16.00 uur live te zien op NPO 2 en NOS.nl.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?