1e ronde TOTO KNVB Beker donderdag: onvervalste Brabantse derby!

Op de laatste speeldag van de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker krijgen we met RKC Waalwijk – Willem II een echte derby voorgeschoteld. Daarnaast hoopt SC Cambuur ten koste van de amateurs van Ajax de tweede ronde te bereiken. TOTO Extra blikt vooruit op beide duels.RKC Waalwijk – Willem II: gelijkspel in derby?
21.00 uur, Mandemakers Stadion, Waalwijk

BEKIJK ALLE WEDOPTIESRKC (veertiende in Eredivisie) is bezig aan een aardige reeks. De formatie van Joseph Oosting is al drie duels op rij ongeslagen, waarvan de laatste twee vier punten opleverden tegen Rotterdamse tegenstanders (2-2 bij Feyenoord, 1-0 thuis tegen Sparta). Willem II was een van de revelaties van het begin van dit seizoen. De Tilburgers stonden zelfs even tweede. Maar de afgelopen drie wedstrijden wisten de mannen van Fred Grim niet te winnen waardoor er nu een vijfde positie op de ranglijst wordt ingenomen. Winnen, dat is iets wat RKC al lang niet heeft gedaan van Willem II. Dat gebeurde voor het laatst in 2006. Een overwinning verwachten wij nu weer niet. Deze derby zou, mede gezien de mindere vorm van Willem II, zomaar eens in een gelijkspel na 90 minuten kunnen eindigen.

WEDTIP
Gelijkspel en beide teams scoren > 4,15Ajax (amateurs) – SC Cambuur: regelmatige zege voor Friezen
18.45 uur, De Toekomst, Amsterdam

BEKIJK ALLE WEDOPTIESToen Cambuur de bekerloting zag, zal het kort geschrokken hebben. De profs van Ajax stromen echter pas later in het toernooi in. De formatie van Henk de Jong treft ‘maar’ de amateurs van Ajax, die uitkomen in de Derde Divisie. De Amsterdammers kenden een nogal onrustige aanloop naar het bekertreffen. Zaterdag werd met maar liefst 9-0 verloren van Sportlust ’46, wat het ontslag van trainer Detlef Le Grand betekende. Een uitslag die Cambuur bekend voorkomt. Zelf verloren de Friezen eerder dit seizoen met 9-0 uit bij het ‘grote’ Ajax. Zover zal het donderdag natuurlijk niet komen. Wij gaan voor een Cambuur-zege met maximaal drie goals.

WEDTIP
Cambuur wint 0-1, 0-2 of 0-3 > 3,50

Waar kun je de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker zien op tv?

Zowel RKC Waalwijk – Willem II als Ajax (amateurs) – SC Cambuur wordt live uitgezonden op het hoofdkanaal van ESPN.Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots
HOE WERKT TOTO SPORT? ZET IN & WIN!