Wimbledon 2022: vier Nederlanders door naar de tweede ronde?

Wimbledon - TOTO

Het gebeurt niet ieder jaar dat er drie Nederlandse mannen aan de start verschijnen op Wimbledon, en het gebeurt al helemaal niet ieder jaar dat we van deze drie heren ook best wat mogen verwachten. En met een gunstige loting voor Arantxa Rus is het niet ondenkbaar dat vier Nederlanders de tweede ronde gaan halen!

Tim van Rijthoven – Federico Delbonis
1e ronde Wimbledon
27 juni 2022
Ca. 15.15 uur

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Zijn zo verrassende toernooizege op het gras van Rosmalen leverde Van Rijthoven een wildcard op voor Wimbledon. En dus gaat de 25-jarige tennisser zijn debuut maken op een grand slam. Met Federico Delbonis had Van Rijthoven niet te klagen bij de loting. De Argentijn is de nummer 85 van de wereld en kwam als gravelspecialist in zes eerdere deelnames op het heilige gras van Wimbledon nooit verder dan de eerste ronde. Maar de 31-jarige Delbonis is een ervaren speler en dat kan niet gezegd worden van Van Rijthoven. Wij verwachten een zege van onze landgenoot, maar geen makkie.

WEDTIP
Van Rijthoven wint en meer dan 33,5 games > 2.23

Tallon Griekspoor – Fabio Fognini
1e ronde Wimbledon
27 juni 2022
Ca. 15.30 uur

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Ook voor Griekspoor wacht een ervaren rot als tegenstander. Maar ook voor Fabio Fognini geldt dat hij beter uit de voeten kan op andere ondergronden dan gras. De 35-jarige Italiaan speelde in zijn carrière negentien finales op de ATP-Tour, niet één daarvan was op gras. Fognini deed twaalf keer mee aan Wimbledon, vier keer reikte hij tot de derde ronde. Griekspoor is er voor de tweede keer bij in Londen. Vorig jaar stuitte hij als qualifier in de eerste ronde op Alexander Zverev, die in drie sets te sterk was. Ook in de eerste ronde van de Australian Open stonden Griekspoor en Fognini tegenover elkaar. Toen won onze landgenoot in straight sets. Nu weer?

WEDTIP
Griekspoor wint zonder setverlies > 2.75

Feliciano Lopez – Botic van de Zandschulp
1e ronde Wimbledon
28 juni 2022
Na 12.00 uur

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Maar de meest ervaren tegenstander is voor Van de Zandschulp. Veertig jaar is Feliciano Lopez inmiddels. Zes dagen na de negende verjaardag van Van de Zandschulp in 2004 won de Spanjaard zijn eerste ATP-titel. Lopez haalde drie keer de kwartfinales op Wimbledon en was in 2015 dicht bij de mondiale top tien. Inmiddels is Lopez afgegleden naar de 240e plaats. In Mallorca verloor hij in de eerste ronde van Griekspoor en het moet gek lopen wil de als 21e geplaatste Van de Zandschulp zich verslikken in de veteraan. We verwachten een eenvoudige zege voor de Nederlander en geven Lopez een voorsprong van zes games.

WEDTIP
Van de Zandschulp wint met game handicap -6.5 > 2.40

Catherine Harrison – Arantxa Rus
1e ronde Wimbledon
28 juni 2022
Na 12.00 uur

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

De enige Nederlandse in het vrouwen enkelspel treft met Catherine Harrison de nummer 264 van de wereld. Rus, zelf 86e, had daarmee ook niet te klagen over haar loting. Vorig jaar werd de Delftse nog gekoppeld aan de als 15e geplaatste Maria Sakkari in de eerste ronde, wat haar een nederlaag opleverde. Daarmee bleef de derde ronde in 2012 haar beste prestatie op Wimbledon. Tien jaar later zal ze die prestatie graag willen verbeteren. Dan moet Rus in de eerste ronde wel afrekenen met haar drie jaar jongere Amerikaanse tegenstander, die via de kwalificaties het hoofdtoernooi bereikte. Doet ze dat in drie sets, dan pak je meer dan vier keer je inleg!

WEDTIP
Rus wint met 2-1 > 4.20

Boost van de Dag maandag 27 juni

De TOTO Boost van de Dag van maandag 27 juni is voor Griekspoor en Van Rijthoven. Winnen beide Nederlanders vandaag met 3-0, dan pak je daar met deze boost vijf keer je inleg op!

Waar kun je Wimbledon zien op tv?

Het tennistoernooi van Wimbledon wordt uitgezonden door de BBC, Eurosport en ZIGGO Sports. Welke wedstrijden precies uitgezonden zullen worden door de zenders, is niet bekend.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

ZET IN & WIN! HOE WERKT HET?