25 jaar na de pijnlijke uitschakeling tegen Duitsland staat Engeland weer eens in de halve finale van een EK. En net als toen op het eigen Wembley. Tegenstander is Denemarken, dat als underdog zeker niet kansloos is.

Engeland – Denemarken
Halve finale EK
7 juli 2021
21.00 uur, Wembley Stadium, Londen (Eng)

Bekijk het speelschema van het EK

SPEEL MEE!

Engeland ligt nog altijd op koers voor een unieke prestatie. Nooit eerder werd een land Europees kampioen zonder tegentreffer te incasseren, en Jordan Pickford heeft na vijf wedstrijden nog altijd een clean sheet. Maar daar zou woensdag wel eens verandering in kunnen komen. Na de zo desastreus verlopen eerste wedstrijd van de Denen scoorden de Scandinaviërs in iedere wedstrijd. En voor onze eerste wedtip kijken we nog iets verder. Zowel tegen België, Rusland, Wales als Tsjechië scoorde Denemarken namelijk in de eerste helft. Lukt dat ook tegen Engeland? Je krijgt er ruim drie keer je inleg voor terug!

WEDTIP
1e helft aantal doelpunten Denemarken +0,5 > 3.15

De Engelsen zijn voor eigen publiek natuurlijk de grote favoriet. De cijfers zijn uitstekend (5 gespeeld, 4 gewonnen, 8 voor en dus 0 tegen), maar er is ook kritiek op het spel van de ploeg van Gareth Southgate, die creatieve spelers als Jack Graelish en Phil Foden uit zijn basiselftal houdt. Wie uiteraard wel altijd speelt, is Harry Kane. Na drie groepswedstrijden zonder treffer betaalde de spits het vertrouwen van zijn trainer terug in de knock-outfase met drie treffers. Zijn Deense collega Kasper Dolberg – pas in de basis vanaf de kwartfinale – presteerde dat ook. Twee spitsen in vorm dus!

WEDTIP
Kane en Dolberg scoren een doelpunt > 10.00

Als laatste kijken we nog even naar de laatste ontmoetingen tussen beide landen. In de Nations League van 2020 zaten Engeland en Denemarken bij elkaar in de poule. In Kopenhagen werd het 0-0, en op Wembley wonnen de Denen verrassend met 0-1. In combinatie met de flow waarin de Denen sinds de derde groepswedstrijd zitten zullen ze ongetwijfeld met het nodige zelfvertrouwen aan de aftrap staan. Engeland is als gezegd de favoriet, maar een nieuwe verrassing van de Denen sluiten we zeker niet uit. Sleept de ploeg van Kasper Hjulmand er minstens een verlenging uit én scoren beide ploegen? Daar staat een mooie quotering van bijna 4 euro tegenover!

WEDTIP
Dubbele kans Denemarken of een gelijkspel en beide teams scoren > 3.90

Waar kun je Engeland – Denemarken zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2020 worden uitgezonden door de NOS. Engeland – Denemarken is woensdagavond vanaf 21.00 uur te zien op NPO 1.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots