Het is een van de klassiekers in het interlandvoetbal: Engeland – Duitsland. Een heerlijk affiche in de achtste finales van het EK. Een favoriet aanwijzen is lastig. Stevenen we misschien wel af op een verlenging (of meer)? Check onze voorspellingen en wedtips!

Engeland – Duitsland
Achtste finale EK
29 juni 2021
18.00 uur, Wembley, Londen (Eng)

Bekijk het speelschema van het EK

SPEEL MEE!

Als we naar de geschiedenis kijken van wedstrijden tussen Engeland en Duitsland steekt er niemand met kop en schouders bovenuit. Beide landen wonnen namelijk even vaak; dertien keer. Zes maal stond er een gelijkspel op het scorebord. Ook voor de confrontatie van dinsdagavond is er geen duidelijke favoriet. De quotering voor een Engelse zege is 2,50. Voor een Duitse overwinning 2,90. Daarom zou dit duel best eens in een gelijkspel (na negentig minuten) kunnen eindigen. Gaan we verlengen op Wembley?

WEDTIP
De wedstrijd krijgt een verlenging > 3,10

Engeland won weliswaar poule D, maar wist weinig indruk te maken. Met een hoop kunst- en vliegwerk sprokkelde de ploeg van bondscoach Gareth Southgate toch nog zeven punten bij elkaar. Opvallend is dat Engeland daarvoor slechts twee goals nodig had. Die doelpunten werden allebei gemaakt door Raheem Sterling. Maakt de aanvaller van Manchester City er tegen Duitsland weer minimaal één, dan kun je bijna vier keer je inleg terug verdienen!

WEDTIP
Sterling scoort in de wedstrijd > 3,70

Duitsland heeft ook een speler in de gelederen die al twee keer scoorde: Kai Havertz. De aanvallende middenvelder van Chelsea is de laatste weken in vorm. Hij maakte in de Champions League-finale al de enige treffer en heeft er dit EK dus ook al twee inliggen. Onze voorspelling is dat Engeland en Duitsland elkaar na negentig minuten in evenwicht houden. Als dat daadwerkelijk gebeurt én Havertz scoort, dan is deze quotering wel heel erg lekker!

WEDTIP
Havertz scoort en speelt gelijk > 19,00

Waar kun je Engeland – Duitsland zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2020 worden uitgezonden door de NOS. Engeland – Duitsland is dinsdagavond vanaf 18.00 uur te zien op NPO 1.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots