Voorspelling Engeland – Duitsland: wie vijzelt het vertrouwen richting het WK nog wat op?

Engeland fans - TOTO

Twee maanden voor de start van het WK staan twee van de grootste Europese voetballanden er bepaald niet goed op. Vooral bij Engeland, dat zelfs degradeerde uit League A van de Nations League, is de paniek groot. Maar ook in Duitsland zijn er zorgen na de nederlaag tegen Hongarije. Maandag staan ze in Londen tegenover elkaar; wie tankt er nog wat vertrouwen richting het WK?

Engeland – Duitsland
Nations League
26 september 2022
20.45 uur, Wembley, Londen (Eng)

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Engeland verloor vrijdagavond met 1-0 bij Italië, en dat was alweer de derde nederlaag in de laatste vijf wedstrijden. Die andere twee duels speelde de ploeg van trainer Gareth Southgate gelijk en in die vijf duels scoorde Engeland precies één keer. Kortom, het is crisis bij de ploeg die vorig jaar zomer nog zo dicht bij de Europese titel was.

Van een crisis is bij Duitsland nog geen sprake, de nederlaag tegen Hongarije was pas de eerste nederlaag in de veertien duels die Hansi Flick als bondscoach op de bank zat, maar van de laatste zes wedstrijden won Duitsland er ook maar eentje. Thuis tegen de Hongaren werd dus verloren en de andere vier wedstrijden eindigden in 1-1. Een uitslag die in een wedstrijd tussen twee ploegen in zwaar weer ook maandag zomaar eens op het scorebord zou kunnen komen.

 

WEDTIP
Correct score 1-1 > 5.80

Dat betekent dan dus wel dat Engeland moet scoren en als gezegd is doelpunten maken de laatste interlands behoorlijk lastig gebleken. Eén doelpunt in vijf Nations League wedstrijden, het leverde een bijzondere statistiek op. Bijna zestig spelers scoorden dit toernooi meer dan de hele Engelse selectie bij elkaar.

En dat ene doelpunt, dat was ook nog eens een benutte penalty. Op een doelpunt uit open spel wacht Engeland al bijna 500 (!) minuten. En dat terwijl de vice-Europees kampioen in de WK-kwalificatie nog 36 keer scoorde in tien wedstrijden. Dat scorend vermogen moet natuurlijk een keer terugkomen. Harry Kane nam twaalf doelpunten voor zijn rekening in die kwalificatiereeks en werd daarmee gedeeld topscorer. Maakt Kane maandag een einde aan de Engelse droogte, dan kun jij ruim drie keer je inleg pakken.

WEDTIP
Harry Kane eerste doelpuntenmaker Engeland > 3.30

Waar kun je Engeland – Duitsland zien op tv?

De Nations League-wedstrijd tussen Engeland en Duitsland is maandagavond vanaf 20.45 uur live te zien op Ziggo Sport Voetbal.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?