Voorspelling Engeland – Iran: Engeland begint aan jacht op nieuw succes

Engeland - Iran - TOTO

Voor Engeland start maandag het WK met de wedstrijd tegen Iran. Hoe de verliezend EK-finalist er precies voor staat, is na de volledig mislukte Nations League gissen. Maar normaal gesproken moet Iran toch geen probleem zijn voor de Engelsen!

Engeland – Iran
Groep B WK 2022
21 november 2022
14.00 uur,
Khalifa Internationaal Stadion, Al Rayyan

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Natuurlijk zat Engeland in een loodzware poule in de Nations League. Niemand die verwachtte dat de ploeg van Gareth Southgate zich met Duitsland, Italië en Hongarije als tegenstanders zomaar even zou plaatsen voor de Final Four. Maar dat Engeland zou degraderen uit Divisie A, dat hadden ook maar weinigen voorzien.

Zand in de motor

De vice-Europees kampioen plaatste zich na het EK eenvoudig voor het WK en in maart werden nog oefenwedstrijden tegen Zwitserland en Ivoorkust gewonnen. Maar in juni kwam er zand in de motor. Van Hongarije werd twee keer verloren, tegen Italië (0-0) en Duitsland (1-1) gelijkgespeeld. Dat ene doelpunt tegen Duitsland, nota bene uit een penalty, was het enige doelpunt dat Engeland in die vier wedstrijden maakte. In september bleek het scorend onvermogen nog niet opgelost. Ook in Italië (1-0) scoorde Engeland niet en in de laatste wedstrijd tegen de Duitsers werd de grens van 500 minuten zonder doelpunt uit open spel gepasseerd. Prompt scoorden de Engelsen drie keer in het laatste kwartier, maar degradatie kon niet meer voorkomen worden.

Uitstekende toernooiploeg én Harry Kane

Is daarmee de droogte van de Engelsen definitief verleden tijd? Dat zal moeten blijken. Na de wedstrijd tegen Duitsland kwam Engeland niet meer in actie. Maar de Engelsen hebben de laatste toernooien bewezen een uitstekende toernooiploeg te zijn. In 2018 was Engeland de nummer vier op het WK en vorig jaar dus de verliezend finalist op het EK. Én dan is er nog Harry Kane, topscorer van het WK vier jaar geleden. Maakt hij tegen Iran meteen zijn eerste doelpunt van het WK, verdubbel jij je inzet.

WEDTIP

Harry Kane scoort een doelpunt > 2.05

Iran zal zich door de slechte recente resultaten van Engeland niet kansloos wanen. De Three Loins wonnen immers al zes keer op rij niet. En Iran bleef in de laatste drie oefeninterlands tegen Uruguay (1-0), Senegal (1-1) en Nicaragua (1-0) ongeslagen. Hoewel de ploeg van Carlos Queiroz zelden veel scoort maakt het in vrijwel iedere wedstrijd een doelpunt. In de laatste twintig interlands bleef Iran slechts één wedstrijd doelpuntloos. Scoren beide ploegen maandag? Je pakt er bijna drie keer je inleg mee!

WEDTIP

Beide teams scoren > 2.75

Waar kun jeEngeland – Iran zien op tv?

De WK-wedstrijd tussen Engeland en Iran is maandagmiddag vanaf 14.00 uur live te zien op NPO 1 en NOS.nl.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?