Over het voorprogramma voor Nederland – Oekraïne hebben we zondagmiddag niet te klagen. Om 15.00 trappen Engeland en Kroatië op Wembley af voor een herhaling van de halve finale van het WK 2018!

Engeland – Kroatië
Groep D EK 2020
13 juni 2021
21.00 uur, Wembley, Londen (ENG)
Bekijk het speelschema van groep D

Zet in & win!

Een doelpunt van Mario Mandzukic dompelde Engeland op 11 juli 2018 in een diepe rouw. Diep in de verlenging, in de 109e minuut van de wedstrijd, verstoorde de Kroatische spits de droom van de Engelsen. Die vonden zichzelf voor het eerst sinds 1996 weer eens in de beslissende fase van een toernooi en waren vol hoop op een eerste WK-titel sinds 1966. Drie jaar later krijgt de ploeg van Gareth Southgate op het EK 2020 direct de kans af te rekenen met de plaaggeest van toen. Er is veel veranderd in de tussenliggende jaren, maar wij verwachten net als toen een wedstrijd waarin genoeg te beleven zal zijn. Een doelpunt van beide teams lijkt ons een zekerheidje!

WEDTIP
Beide teams scoren > 2.17

Drie jaar geleden schoten de Britten uit de startblokken. Al na vijf minuten krulde verdediger Kieran Trippier een vrije trap in de kruising en zette daarmee Engeland in vuur en vlam. Helaas voor de Engelsen bleef het dus bij die ene treffer. Voor de editie van zondag denken we wel dat Engeland meer dan eens zal scoren. Southgate’s mannen zijn favoriet voor de overwinning en wij denken inderdaad dat de Engelsen revanche zullen nemen op de verloren halve finale. En dan komt een mooie statistiek om de hoek kijken. In de laatste 17 wedstrijden waarin Engeland minstens twee doelpunten maakte, scoorde het in beide helften. Gebeurt dat zondag weer? Dan levert dat jou bijna drie keer je inleg op!

WEDTIP
Engeland scoort in beide helften > 2.95

Waar kun je Engeland – Kroatië zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2020 worden uitgezonden door de NOS. Engeland – Kroatië is zondagmiddag vanaf 15.00 uur te zien op NPO1, de voorbeschouwing begint om 14.30 uur.

Voorspelling groep D

Lees ook onze voorspelling voor groep D.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots