Een van de topaffiches van de poulefase van het EK is zonder twijfel Engeland – Schotland. Een burenruzie met een geschiedenis die teruggaat tot 1872! De Engelsen zijn zwaar favoriet, maar kunnen de Schotten misschien iets extra’s?

Engeland – Schotland
Groep D EK 2020
18 juni 2021
21.00 uur, Wembley, Londen (Eng)

Bekijk het speelschema van groep D

SPEEL MEE!

In vele voetbalpooltjes prijkt Engeland bovenaan de lijstjes als toernooifavoriet. Lukt het de Three Lions om voor het eerst sinds 1966 een groot toernooi te winnen? Het begin was in ieder prima met de 1-0 winst op Kroatië. Daarmee nam Engeland revanche voor de verloren halve finale van het WK drie jaar geleden. Het enige doelpunt kwam op naam van Raheem Sterling. De aanvaller van Manchester City maakte daarmee eindelijk zijn eerste goal op een EK of WK. Heeft Sterling de smaak te pakken en wordt hij tegen Schotland ook weer belangrijk?

WEDTIP
Sterling scoort en wint > 3,40

Tot begin jaren ’80 waren duels tussen Engeland en Schotland echte krakers. Bij voorbaat stond er nooit vast wie er aan het langste eind zou trekken. Dat is de laatste decennia wel anders. Schotland is pas voor het eerst sinds 1998 weer actief op een groot toernooi. Illustratief is dat de laatste overwinning op Engeland van een jaar later dateert. Als de Schotten, die hun eerste groepswedstrijd met 2-0 van Tsjechië verloren, in eigen huis hadden gespeeld hadden we ze nog wel een kans gegeven. Maar de ploeg van bondscoach Gareth Southgate laat zich op Wembley niet verrassen. Een eretreffer zit er nog wel in voor Schotland.

WEDTIP
Beide teams scoren > 2,33

Waar kun je Engeland – Schotland zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2020 worden uitgezonden door de NOS. Engeland – Schotland is vrijdagavond vanaf 21.00 uur te zien op NPO1, de voorbeschouwing begint om 20.25 uur.

Voorspelling groep D

Lees ook onze voorspelling voor groep D.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots