Voorspelling Engeland – Senegal: Three Lions moet waken voor onderschatting

Engeland - Senegal - TOTO

Heel Senegal was in tranen nadat sterspeler Sadio Mané geblesseerd moest afhaken voor dit WK. Zijn absentie lijkt al bijna vergeten, want de Afrikanen wisten zich knap te plaatsen voor de achtste finale. Daarin is Engeland de tegenstander. De Britten zijn favoriet, maar mogen Senegal zeker niet onderschatten.

Engeland – Senegal
Achtste finale WK 2022
4 december 2022
20.00 uur,
Al Baytstadion, Al Khawr

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Senegal kreeg na de klap over Mané nog een tik te verwerken. Nederland bleek in de eerste groepswedstrijd te sterk. De ploeg van bondscoach Aliou Cissé kon zich troosten met het feit dat ze de mindere goden uit Poule A, Ecuador en Qatar, nog moesten treffen. Die beide duels wist de Afrikaans kampioen te winnen. Zo staat Senegal na 2002 voor de tweede keer in de achtste finale van een WK. Twintig jaar geleden slaagde het erin om zelfs door te stoten tot de kwartfinale. Dat zou nu een klein wonder zijn. Engeland is immers de nummer vier van het vorige WK en verliezend EK-finalist. De Three Lions sloot Poule B uiteindelijk relatief eenvoudig af als winnaar na twee zeges en een gelijkspel. Of de mannen van Gareth Southgate echt in wereldkampioenschapsvorm zijn, valt te bezien. Maar Senegal verslaan mag geen probleem zijn

WEDTIP
Halftime/Fulltime: Engeland/Engeland > 2,22

Tegen Iran en de Verenigde Staten moest hij nog genoegen nemen met een plekje op de bank. Het goede spel – en doelpunt tegen Iran – was voor Southgate voldoende om Marcus Rashford tegen Wales een basisplek te gunnen. De aanvaller van Manchester United beschaamde het vertrouwen van zijn coach niet. Rashford maakte twee treffers, en is met een totaal van drie goals nu gedeeld topscorer van dit WK. Is dat genoeg voor een nieuwe basisplaats tegen Senegal? Wij denken van wel. Als Rashford de eerste goal van de avond op zijn naam zet, kun jij ruim zes keer je inleg terugverdienen!

WEDTIP
Rashford scoort eerste doelpunt wedstrijd > 6,25

Waar kun je Engeland – Senegal zien op tv?

De WK-wedstrijd tussen Engeland en Senegal is zondagavond vanaf 20.00 uur live te zien op NPO 1 en NOS.nl.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?