Voorspelling play-offs Europees voetbal: AZ en Vitesse hopen het tij te keren

AZ - TOTO

De zeges die sc Heerenveen en FC Utrecht boekten op respectievelijk AZ en Vitesse waren enigszins verrassend te noemen. De verliezers mogen zondag in eigen huis proberen de achterstand goed te maken om elkaar alsnog te treffen in de play-off finale. Slagen AZ en Vitesse daar ook in?

AZ – sc Heerenveen
Eredivisie play-offs
22 mei 2022
14.30 uur, AFAS Stadion, Alkmaar

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

Er leek voor AZ geen vuiltje aan de lucht in het Abe Lenstra Stadion. Via Hakon Evjen en Vangelis Pavlidis bogen de Alkmaarders een 1-0 achterstand om in een 1-2 voorsprong. Maar in de laatste minuten ging – zoals wel vaker dit seizoen – alles mis voor de ploeg van Pascal Jansen. Heerenveen maakte er nog twee in de ‘dying seconds’ waardoor AZ met lege handen de bus instapte. Jansen heeft weer een hoop werk te verzetten om zijn team op de rails te krijgen. Het ‘geluk’ is dat de achterstand maar één doelpunt is. Als het publiek er goed achter gaat staan, zien wij het wel gebeuren dat AZ het tweeluik alsnog in haar voordeel beslist.

WEDTIP
AZ wint met twee goals verschil > 4,15

Vitesse – FC Utrecht
Eredivisie play-offs
22 mei 2022
18.00 uur, GelreDome, Arnhem

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

Dat Utrecht in de Galgenwaard Vitesse op een 3-1 nederlaag wist te trakteren, zagen weinigen aankomen. Met de vorm van de ploeg van interim-coach Rick Kruys was het namelijk niet al te best gesteld; slechts één overwinning in de laatste tien duels. Blijkbaar heeft de oefenmeester bij zijn spelersgroep de juiste snaar geraakt, want Vitesse werd overtuigend opzij gezet. Dat ene Arnhemse goaltje kan weleens goud waard blijken te zijn. Vitesse hoeft nu ‘maar’ twee keer te scoren om een verlenging af te dwingen. En wie weet zijn de mannen van Thomas Letsch wel tot meer in staat.

WEDTIP
Vitesse scoort 2 of 3 keer > 2,04

Waar kun je Eredivisie play-offs zien op tv?

De wedstrijd tussen AZ en sc Heerenveen is zondag vanaf 14.30 uur te zien op het hoofdkanaal van ESPN. Vitesse – FC Utrecht wordt om 18.00 uur uitgezonden op dezelfde zender.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

HOE WERKT TOTO SPORT? ZET IN & WIN!