Voorspelling play-offs Europees voetbal: slaan AZ en Vitesse direct toe?

Galgenwaard - TOTO

Voor de een is het een mogelijkheid om nog wat van het seizoen te maken. Voor de ander zal het voelen als een schrale troost. In de play-offs staat er ‘slechts’ een ticket voor de tweede voorronde van de Conference League op het spel. In de halve finales: sc Heerenveen – AZ en FC Utrecht – Vitesse. Bekijk onze voorspellingen en weditps voor deze duels!

sc Heerenveen – AZ
Eredivisie play-offs
19 mei 2022
18.45 uur, Abe Lenstra Stadion, Heerenveen

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

Heerenveen is zo’n club die de play-offs zal zien als een strohalm om het seizoen nog goed te maken. Want het was deze jaargang niet bepaald rozengeur en maneschijn in Friesland. Vanwege tegenvallende resultaten werd trainer Johnny Jansen in januari de laan uitgestuurd. Onder diens opvolger Ole Tobiasen klom Heerenveen weliswaar van de dertiende naar de achtste plek, maar toch blijft dit seizoen een nare bijsmaak houden. Plaatsing voor Europees voetbal zou absoluut een hoop goedmaken. AZ zat totaal niet te wachten op deze play-offs. In de laatste fase van de competitie moest het de vierde plek (rechtstreekse plaatsing Europees voetbal) aan FC Twente laten. De vraag is of Pascal Jansen zijn mannen kan motiveren voor deze barragewedstrijden. Wij denken dat de oefenmeester daar wel in slaagt.

WEDTIP
AZ wint met handicap -1 > 3,25

FC Utrecht – Vitesse
Eredivisie play-offs
19 mei 2022
21.00 uur, Galgenwaard, Utrecht

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

FC Utrecht begint zonder al te veel vertrouwen aan het tweeluik met Vitesse. De Domstedelingen wonnen slechts één van haar laatste tien duels. De ploeg van Thomas Letsch doet het een stuk beter; twee zeges in de afgelopen vier wedstrijden en zondag werd landskampioen Ajax op 2-2 gehouden. Beide goals kwamen toen van Loïs Openda. De Belg is sowieso aardig op dreef, want hij scoorde vijf keer in vier duels. Wij zien Vitesse donderdagavond als favoriet. En als Openda dan weer in duit in het zakje doen, kun jij 4,5 keer je inleg terugkrijgen!

WEDTIP
Vitesse wint en Openda scoort > 4,50

Waar kun je Eredivisie play-offs zien op tv?

De wedstrijd tussen sc Heerenveen en AZ is donderdag vanaf 18.45 uur te zien op het hoofdkanaal van ESPN. FC Utrecht – Vitesse wordt om 21.00 uur uitgezonden op dezelfde zender.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

HOE WERKT TOTO SPORT? ZET IN & WIN!