Op Hemelvaartsdag viel het doek voor ADO Den Haag en VVV Venlo. Een zucht van opluchting klonk bij Willem II en FC Emmen, maar voor hen is het nog niet gedaan. Wie eindigt als zestiende en moet het vege lijf zien te redden in de nacompetitie?

Willem II – Fortuna Sittard

De Tilburgers beginnen de laatste speelronde als vijftiende met één punt voorsprong op FC Emmen. De opdracht voor Willem II is dus duidelijk: winnen van Fortuna Sittard en het is ook volgend seizoen Eredivisionist. Met Fortuna treft Willem II een ploeg die nergens meer voor speelt. De nummer tien van de Eredivisie kan alleen op papier nog de play-offs voor Europees voetbal bereiken. Dan moeten de Limburgers zelf met ruime cijfers winnen en moeten Heracles en Sparta verliezen. Willem II won donderdag de degradatiekraker bij ADO Den Haag met 1-4 en zal het duel tegen Fortuna met vertrouwen tegemoetzien. Niet voor het eerst was Vangelis Pavlidis weer eens belangrijk voor de Tricolores. De Griek scoorde twee keer en gaf een assist. Is hij tegen Fortuna ook weer de grote man?

WEDTIP
Pavlidis scoort 2 keer of meer > 8.50

VVV Venlo – FC Emmen

Voor FC Emmen is alles wat nu volgt bonus. De ploeg van Dick Lukkien stond er halverwege februari zo beroerd voor dat het record van RBC als slechtste Eredivisionist aller tijden van stal kon worden gehaald. Maar elf wedstrijden later is zelfs directe handhaving nog mogelijk. Bij winst op VVV Venlo en puntenverlies van Willem II is het wonder compleet en speelt FC Emmen ook volgend seizoen in de Eredivisie. Met VVV treft het een knock-out geslagen tegenstander. De Limburgers zijn het voornaamste slachtoffer van de wederopstanding van Emmen en degradeerden naar de Keuken Kampioen Divisie. De geest zal behoorlijk uit de fles zijn bij de thuisploeg, en dat geeft FC Emmen alle kans om in ieder geval zelf te doen wat het moet doen. We denken niet dat het genoeg gaat zijn voor handhaving, maar Emmen zal met een ruime zege ongetwijfeld met een goed gevoel de nacompetitie in gaan.

WEDTIP
FC Emmen wint en aantal doelpunten +3.5 > 3.20

Waar kun je de ontknoping in de Eredivisie zien op tv?

De laatste speeldag van de Eredivisie is zondag vanaf 14.30 uur te zien op ESPN.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots