Volgende week begint de Eredivisie weer, maar we hoeven ons komend weekend niet te vervelen met een volledige speelronde in de Keuken Kampioen Divisie. TOTO Extra blikt vooruit op de topper Excelsior – ADO Den Haag. Slagen die Kralingers erin om na vijftien jaar (!) weer eens van de groen-gelen te winnen op Woudestein?

Excelsior – ADO Den Haag
Keuken Kampioen Divisie
9 januari 2022
14.30 uur, Van Donge & De Roo Stadion, Rotterdam

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

Excelsior doet volle bak mee voor promotie naar de Eredivisie. De Rotterdammers staan tweede, en die plek is aan het einde van het seizoen genoeg voor een ticket naar de hoogste afdeling. ADO Den Haag had eigenlijk nog boven Excelsior moeten staan. Het verhaal is inmiddels bekend. De Residentieclub kreeg zes punten in mindering omdat de begroting niet sluitend was. Daardoor vinden we ADO terug op een vierde stek. Het verschil met Excelsior is vier punten. Kan de formatie van Ruud Brood dat gat tot één punt verkleinen? Kijkend naar de vorm van ADO zeg je ‘ja’. Inclusief het bekertoernooi won het al acht duels op rij. Maar Excelsior is al sinds 30 oktober ongeslagen. Wij denken dat het thuisvoordeel nipt de doorslag gaat geven.

WEDTIP
Excelsior wint > 2,11

Bij Excelsior kom je om één man niet heen dit seizoen: Thijs Dallinga. De 21-jarige spits manifesteert zich als dé revelatie van de Keuken Kampioen Divisie. In twintig wedstrijden scoorde Dallinga maar liefst 25 keer. Als hij zo door blijft gaan, komt het record van Joop Schuman in zicht. Die maakte in het seizoen 1961/1962 het ongekende aantal van 44 goals voor Heracles Almelo. Wij verwachten zondagmiddag weer minimaal een doelpunt van Dallinga. De laatste keer dat de voormalig speler van FC Groningen en FC Emmen niet scoorde, was op 22 oktober. Uitgerekend in een wedstrijd tegen ADO Den Haag…. Maakt Dallinga tegen diezelfde club de eerste van de middag, dan kun jij meer dan vijf keer je inleg terugverdienen!

WEDTIP
Dallinga scoort eerste doelpunt > 5,50

Waar kun je Excelsior – ADO Den Haag zien op tv?

De wedstrijd tussen Excelsior en ADO Den Haag is zondag vanaf 14.30 uur te zien op het hoofdkanaal van ESPN.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots