Een FA Cup-finale met publiek! De eindstrijd tussen Chelsea en Leicester City wordt op Wembley afgewerkt voor het oog van 21.000 toeschouwers. Gaan zij The Foxes voor het eerst de beker zien pakken of zijn het The Blues die hun vierde finale in vijf jaar winnend afsluiten?

Chelsea – Leicester City
Finale FA Cup
14 mei 2021
18.15 uur, Wembley (Eng)

Leicester City is bezig aan een van de succesvolste seizoenen uit de clubgeschiedenis. De ploeg van Brendan Rodgers staat derde in de Premier League en is daarmee hard op weg een ticket voor de Champions League veilig te stellen. Daarnaast lukte het Leicester om voor het eerst sinds 1969 (!) de FA Cup-finale te bereiken, die het overigens nog nooit won. De tegenstander Chelsea werd eerder dit seizoen al verslagen in de Premier League. Bovendien lijkt de vorm van The Foxes iets beter; zij versloegen midweeks nummer twee Manchester United, terwijl de Londense club onderuit ging tegen Arsenal. Mag Leicester-aanvoerder Kasper Schmeichel de beker zaterdag omhoog houden?

WEDTIP
Leicester City wint > 3.65

Als je Leicester en goals zegt, heb je het al snel over Jamie Vardy. Maar de Premier League-topscorer van vorig seizoen heeft het in 2021 niet. De 34-jarige spits scoorde dit jaar pas twee keer. Vardy’s collega in de aanval, Kelechi Iheanacho, is een stuk beter op dreef. Al zijn vijftien goals in de competitie en FA Cup vielen na de jaarwisseling. Als de Nigeriaan tegen Chelsea weer eens doel treft, kan dat ruim drie keer je inleg opleveren!

WEDTIP
Iheanacho scoort in de wedstrijd > 3.10

Wij verwachten niet dat Chelsea zich naar de slachtbank laat leiden. De Champions League-finalist heeft daarvoor teveel kwaliteit in huis. Maar veel meer dan één goaltje zit er volgens ons niet in. Want de formatie van Thomas Tuchel is niet bepaald een doelpuntenmachine. In de meeste duels scoren The Blues slechts één of twee keer. Als Chelsea de eerste treffer van de finale maakt, maar Leicester toch wint is deze wedtip wel heel lekker!

WEDTIP
Chelsea scoort eerste goal, Leicester wint > 23.00

Waar kun je Chelsea – Leicester City zien op tv?

De finale van de FA Cup is zaterdag vanaf 18.15 uur te zien op Ziggo Sport Select.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots