Er breken een paar spannende dagen aan. Wie promoveert naar de Eredivisie of degradeert naar de Keuken Kampioen Divisie? Voor de halve finales van de play-offs richten we ons FC Emmen – NAC Breda. Blijven de Drentenaren (voorlopig) voor de Eredivisie behouden?

FC Emmen – NAC Breda
Play-offs Eredivisie
20 mei 2021
21.00 uur, Oude Meerdijk, Emmen

Halverwege februari gaf niemand nog een stuiver voor de kans op handhaving voor Emmen. De ploeg van Dick Lukkien had tot 20 februari nog geen wedstrijd gewonnen. Vanaf de zege op PEC Zwolle ging het bergopwaarts. Rechtstreekse degradatie werd knap afgewend, maar meer dan de zestiende plek zat er niet in. Daarom nu de confrontatie met NAC. De nummer vijf van de Eerste Divisie klopte FC Volendam in de eerste ronde van de play-offs. Ondanks die zege, is onze voorspelling dat Emmen doorstoot naar de finale. Natuurlijk vanwege het thuisvoordeel en het feit dat het de laatste twee Eredivisieduels ruim won van Heerenveen (3-1) en VVV-Venlo (0-4). Wordt het weer een overwinning met de nodige doelpunten?

WEDTIP
Emmen wint en Over 3,5 goal > 3,37

Van die zeven Emmen-goals kwamen er vier op naam van Sergio Peña. De Peruaan is de laatste weken wel vaker uitblinker gebleken. Dat Peña weer op het scorebord verschijnt, ligt dus wel in de lijn der verwachting. Als de aanvallende middenvelder de eerste van de avond maakt én Emmen wint, kun je ruim zeven keer je inleg terugverdienen!

WEDTIP
Peña scoort eerste goal en wint > 7,50

Waar kun je FC Emmen – NAC Breda zien op tv?

FC Emmen – NAC Breda is donderdag vanaf 21.00 uur te zien op het hoofdkanaal van ESPN.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots