Voorspelling FC Midtjylland – Feyenoord: zet Feyenoord een stap richting Europese overwintering?

FC Midtjylland - TOTO

Tegen Sturm Graz richtte Feyenoord zich in de tweede wedstrijd van de Europa League op na de kansloze nederlaag op bezoek bij Lazio. In het tweeluik met FC Midtjylland kan Feyenoord een grote stap richting Europese overwintering zetten, te beginnen met het uitduel in Denemarken komende donderdag.

FC Midtjylland – Feyenoord
Europa League
6 oktober 2022
21.00 uur, MCH Arena, Herning (Den)

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Dat het in de voetballerij soms raar kan lopen, bewijst Groep F van de Europa League. Feyenoord kreeg in Rome een flink pak slaag maar is na twee wedstrijden koploper in de poule. Dat dankte het aan de 6-0 zege op Sturm Graz én de verrassende 5-1 nederlaag van Lazio bij FC Midtjylland. De Denen hadden op hun beurt weer verloren in Oostenrijk, waardoor de vier ploegen nu allemaal drie punten hebben. Op doelsaldo is Feyenoord de nummer één.

In de dubbele ontmoeting tegen Midtjylland gaat Feyenoord bepalen waarvoor het in de laatste twee duels in de groepsfase gaat strijden. De nummers één en twee gaan door in de Europa League, de nummer drie zakt af naar de Conference League en de hekkensluiter kan Europese overwintering vergeten. Niet verliezen in Denemarken bezorgt Feyenoord een uitstekende uitgangspositie. Een gelijkspel zou een prima resultaat zijn voor de ploeg van Arne Slot en die zal daarom niet vol op de aanval gaan spelen.

WEDTIP
Een gelijkspel > 3.70

Topscorer van Feyenoord in de Europa League is Santiago Gimenez. Tegen Lazio nam de spits de twee Rotterdamse doelpunten voor zijn rekening en tegen Sturm Graz scoorde hij één keer. En dat terwijl Gimenez in beide wedstrijden invaller was. Ook in de competitie krijgt Danilo voorlopig de voorkeur, maar de jonge Mexicaan klopt nadrukkelijk op de deur. In Herning zal Gimenez waarschijnlijk nog wel genoegen moeten nemen met een invalbeurt. Scoort hij net als tegen Lazio opnieuw twee keer in de tweede helft? Daar staat een heerlijke quotering van 26 tegenover!

WEDTIP
Gimenez scoort 2 keer of meer in de 2e helft > 26.00

Waar kun je FC Midtjylland – Feyenoord zien op tv?

De wedstrijd FC Midtjylland – Feyenoord is donderdagavond vanaf 21.00 uur live te zien bij Veronica en ESPN2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO?