Voorspelling FC Twente – Feyenoord: behouden Tukkers ongeslagen thuisstatus?

Buitenkant van de Grolsch Veste, stadion van FC Twente

Met FC Twente – Feyenoord mogen we spreken van een heuse topper in de Eredivisie. De thuisploeg staat vierde, de Rotterdammers voeren de ranglijst aan. In de eigen Grolsch Veste verloor Twente dit seizoen nog geen wedstrijd. Is dat na zondag nog steeds het geval?

FC Twente – Feyenoord
Eredivisie
29 januari 2023
12.15 uur, Grolsch Veste, Enschede

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Mogen we het een verrassing noemen dat Twente zich handhaaft in de top van de Eredivisie? Als je bedenkt waar de club vandaan komt, misschien wel. In 2019 speelden de Tukkers nog in de Eerste Divisie. Twente promoveerde direct. De jaren daarna bouwde trainer Ron Jans gestaag aan het ideale team. Afgelopen seizoen resulteerde dat al in een mooie vierde plek. Deze jaargang zit er wellicht nog meer in. Op dit moment bezet de landskampioen van 2010 ook een vierde plaats. Er is zelfs uitzicht op meer; het gat naar Feyenoord bedraagt ‘slechts’ zes punten. Dat kunnen er zondag drie worden. Maar dan moet Twente wel van goeden huize komen. De formatie van Arne Slot leed dit seizoen pas één nederlaag. Een gelijkspel lijkt ons iets realistischer.

WEDTIP
Een gelijkspel > 3,20

Vooral op defensief vlak blinkt Twente dit seizoen uit. De ploeg uit Enschede kreeg pas elf treffers om de oren, het laagste aantal van alle Eredivisieclubs. Een doelpuntenfestijn hoeven we dan ook niet te verwachten. 1-1 zou dan een logische uitslag zijn. Het kan jou bijna zes keer je inleg opleveren!

WEDTIP
Uitslag 1-1 > 5,90

Waar kun je FC Twente – Feyenoord zien op tv?

De wedstrijd tussen FC Twente en Feyenoord is zondagmiddag vanaf 12.15 uur live te zien op ESPN 2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?